Sprøde kanelsmåkager
60+ min

Sprøde kanelsmåkager

Nem småkagedej der røres sammen og sættes på bageplade med en ske - oplagt når der er børn med i køkkenet.
Fryseegnet
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde kanelsmåkager

Nem småkagedej der røres sammen og sættes på bageplade med en ske - oplagt når der er børn med i køkkenet.

50 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2 æg
  • 10 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme

Fremgangsmåde:

Rør æggene sammen og opløs gæren heri. Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æg og gær i lidt efter lidt til blandingen er let og luftig. Bland mel, natron, kanel og kardemomme sammen. Vend det i smørblandingen - drysset gennem en sigte. Sæt med 2 teskeer ca. 100 toppe - ca. 1 tsk pr. top - på plader med bagepapir. Der skal være plads omkring toppene som flyder ud. Bag kanelsmåkagerne øverst i ovnen.

Tips

I stedet for natron kan du bruge 2 tsk bagepulver. Kanelsmåkagerne kan gemmes i en kagedåse i ca. 1 uge. Du kan skifte stødt kanel og kardemomme ud med henholdsvis ingefær og nellike.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 32 %
Print