Sprøde kanelsmåkager - Opskrifter - Arla

Sprøde kanelsmåkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

60+ min

Nem småkagedej der røres sammen og sættes på bageplade med en ske - oplagt når der er børn med i køkkenet.

Ingredienser

100 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 2 æg
  • 10 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør æggene sammen og opløs gæren heri. Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æg og gær i lidt efter lidt til blandingen er let og luftig. Bland mel, natron, kanel og kardemomme sammen. Vend det i smørblandingen - drysset gennem en sigte. Sæt med 2 teskeer ca. 100 toppe - ca. 1 tsk pr. top - på plader med bagepapir. Der skal være plads omkring toppene som flyder ud. Bag kanelsmåkagerne øverst i ovnen.

Tips

I stedet for natron kan du bruge 2 tsk bagepulver. Kanelsmåkagerne kan gemmes i en kagedåse i ca. 1 uge. Du kan skifte stødt kanel og kardemomme ud med henholdsvis ingefær og nellike.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: