Sprøde kartoffelpizzaer

1 time 5 min
Sprøde kartoffelpizzaer

En lækker og sprød kartoffelpizza - det bliver næsten ikke bedre. Kartoffelpizzaen er toppet med chorizo for at give pizzaen en skøn smag.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Pizzabunde

10 g Gær
1½ dl Vand - lillefingervarmt
200 g Pizzamel eller hvedemel (ca. 3½ dl)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Tomatsauce

1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1½ spsk Vand
1½ tsk Tørret oregano
¼ tsk Groft salt

Topping

200 g Revet mozzarellaost
600 g Kartofler i meget tynde skiver
2 tsk Olivenolie
1½ tsk Groft salt
50 g Pepperoni spegepølse i tynde strimler

Pynt

Krydderurter, fx oreganoblade

Sådan gør du

Pizzabunde

  • Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt mel, olie, sukker og salt.
  • Ælt dejen blank og smidig i ca. 8 min.
  • Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et bord og stram den op til 4 boller. Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm i ½ time.
  • Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tryk og form dejen til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter). Kom bundene på bagepapir.

Tomatsauce

  • Rør tomatpuréen sammen med løg, vand, oregano og salt.
  • Smør tomatsaucen på bundene.

Topping

  • Drys bundene med ost. Vend kartoflerne med olie og læg dem taglagt på pizzabundene.
  • Drys med salt og bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen i 12-14 min. ved 275° - traditionel ovn. Tag dem ud efter ca. 10 min.
  • Fordel halvdelen af pepperonien og bag pizzaerne færdige.
  • Pynt pizzaerne med friske oreganoblade og server straks.

Alle 4 pizzaer kan bages samtidig i en varmluftovn ved 225°. I stedet for selv at lave tomatsauce kan du bruge en færdig pizzasauce - ca. 2½ dl

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9070 kJ / 2168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

641 kJ / 153 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,6 % 7,4 g
Kulhydrat: 49,3 % 18,6 g
Fedt: 31,1 % 5,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kartoffelpizzaer/