Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

30 min
Skøn som tapas, forret eller appetizer mens I venter på at gå til bords. Kan også laves med andet topping, fx. rejer eller grøntsager.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Pisk cremefraiche, citronskal, salt og citronpeber til en fast creme med en håndmixer. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Sprøde pastaskaller
  • Skær lasagnepladerne i 24 strimler (a ca. 3 x 6 cm). Fold alufolie til 2 lange, tynde ruller (ca. 3 cm i diameter). Læg alu-rullerne på en plade med bagepapir. Pensl pastastrimlerne med smør og læg dem over alu-rullerne, så de ligger som små både. Bag pastastykkerne midt i ovnen til de er gyldne. Lad pastaskallerne køle af på en bagerist.
  • Anret skallerne på et fad. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel ca. 1 spsk i hver skal. Læg rognen på cremen og pynt med dild. Server straks.
Tip

Du kan også servere 3 skaller pr. person på en bund af lidt salat. Så er der forret til 8 personer. Pastaskaller kan erstattes af sprøde rugbrødschips.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2722 kJ / 651 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 20,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 24,6 % 7,7 g
Fedt: 55,2 % 8 g

Ingredienser

Fraiche
¼ liter
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Citronpeber
1 tsk
Sprøde pastaskaller - 24 stk.
Friske lasagneplader
125 g
Smør - smeltet
25 g
Flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller kaviar
100 g
Pynt
Friske dildkviste