Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn
30 min

Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

Skøn som tapas, forret eller appetizer mens I venter på at gå til bords. Kan også laves med andet topping, fx. rejer eller grøntsager.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

Skøn som tapas, forret eller appetizer mens I venter på at gå til bords. Kan også laves med andet topping, fx. rejer eller grøntsager.

Antal portioner

Sprøde pastaskaller - 24 stk.

  • 125 g friske lasagneplader
  • 25 g smør - smeltet
  • 100 g flyvefiskerogn, stenbidderrogn eller kaviar

Pynt

  • friske dildkviste

Fremgangsmåde:

Pisk cremefraiche, citronskal, salt og citronpeber til en fast creme med en håndmixer. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Sprøde pastaskaller

Skær lasagnepladerne i 24 strimler (a ca. 3 x 6 cm). Fold alufolie til 2 lange, tynde ruller (ca. 3 cm i diameter). Læg alu-rullerne på en plade med bagepapir. Pensl pastastrimlerne med smør og læg dem over alu-rullerne, så de ligger som små både. Bag pastastykkerne midt i ovnen til de er gyldne. Lad pastaskallerne køle af på en bagerist.

Anret skallerne på et fad. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel ca. 1 spsk i hver skal. Læg rognen på cremen og pynt med dild. Server straks.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan også servere 3 skaller pr. person på en bund af lidt salat. Så er der forret til 8 personer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 72 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

En klassisk hvidvin som chablis fungerer altid godt til de helt enkle lækkerier. Creme fraiche 38% gør, at det kan betale sig at flotte sig med en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer