Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

30 min

Skøn som tapas, forret eller appetizer mens I venter på at gå til bords. Kan også laves med andet topping, fx. rejer eller grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Sprøde pastaskaller - 24 stk.

  • 125 g friske lasagneplader
  • 25 g smør - smeltet
  • 100 g flyvefiskerogn, stenbidderrogn eller kaviar

Pynt

  • frisk dildkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk cremefraiche, citronskal, salt og citronpeber til en fast creme med en håndmixer. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Sprøde pastaskaller

Skær lasagnepladerne i 24 strimler (a ca. 3 x 6 cm). Fold alufolie til 2 lange, tynde ruller (ca. 3 cm i diameter). Læg alu-rullerne på en plade med bagepapir. Pensl pastastrimlerne med smør og læg dem over alu-rullerne, så de ligger som små både. Bag pastastykkerne midt i ovnen til de er gyldne. Lad pastaskallerne køle af på en bagerist.

Anret skallerne på et fad. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel ca. 1 spsk i hver skal. Læg rognen på cremen og pynt med dild. Server straks.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan også servere 3 skaller pr. person på en bund af lidt salat. Så er der forret til 8 personer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

En klassisk hvidvin som chablis fungerer altid godt til de helt enkle lækkerier. Creme fraiche 38% gør, at det kan betale sig at flotte sig med en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer