Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

30 min
Sprøde pastaskaller med flyvefiskerogn

Skøn som tapas, forret eller appetizer mens I venter på at gå til bords. Kan også laves med andet topping, fx. rejer eller grøntsager.

Ingredienser

¼ liter Creme fraiche 38%
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
1 tsk Citronpeber

Sprøde pastaskaller - 24 stk.

125 g Friske lasagneplader
25 g Smør - smeltet
100 g Flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller kaviar

Pynt

Dildkviste

Sådan gør du

  • Pisk cremefraiche, citronskal, salt og citronpeber til en fast creme med en håndmixer. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Sprøde pastaskaller

  • Skær lasagnepladerne i 24 strimler (a ca. 3 x 6 cm). Fold alufolie til 2 lange, tynde ruller (ca. 3 cm i diameter). Læg alu-rullerne på en plade med bagepapir. Pensl pastastrimlerne med smør og læg dem over alu-rullerne, så de ligger som små både. Bag pastastykkerne midt i ovnen til de er gyldne i ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad pastaskallerne køle af på en bagerist.
  • Anret skallerne på et fad. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel ca. 1 spsk i hver skal. Læg rognen på cremen og pynt med dild. Server straks.

Du kan også servere 3 skaller pr. person på en bund af lidt salat. Så er der forret til 8 personer. Pastaskaller kan erstattes af sprøde rugbrødschips.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5654 kJ / 1351 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1109 kJ / 265 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 11,3 % 7,4 g
Fedt: 81,2 % 24,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-pastaskaller-med-flyvefiskerogn/