Sprøde pizzabrød
1 timer

Sprøde pizzabrød

Børnene kan let være med til at lave disse knasende lækre pizzabrød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde pizzabrød

Børnene kan let være med til at lave disse knasende lækre pizzabrød.

Antal portioner

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 1½ dl vand - lillefingervarmt
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 250 g pizzamel eller hvedemel

Topping

  • citronskal (usprøjtet) af 1 citron - i tynde strimler
  • oregano
  • havsalt, fx maldon
  • 6 små fed hvidløg i flager
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olivenolie og salt. Kom melet i væsken lidt efter lidt, og ælt dejen på bordpladen, til den er blød og lækker og "slipper". Stil dejen til hævning et lunt sted, tildækket med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve til dobbelt størrelse; det tager ca. ½ time. Del dejen i fire og rul ud i supertynde cirkler. Læg dejen på en plade beklædt med bagepapir. Drys topping over. Hvidløget høvles på et trøffeljern. Eller brug en super skarp kniv til at filetere med Dryp med fedtstof og bag midt i ovnen.

Tip

Du kan sagtens lave dejen på en røremaskine. Lav også gerne dobbelt portion, brødene er meget populære. Dejen kan laves om morgenen og stå i køleskabet hele dagen. Bag brødene lige før gæsterne ankommer og server varme og sprøde.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 56 %
Print