Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander
  • Arla
  • Opskrifter
  • Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander

Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander

30 min
Sprøde tortilla pandekager med farverige grøntsager og saftigt "flået" kylligekød - den lette version af pulled chicken. Hertil en dejlig krydret dip med inspiration fra tex mex køkkenet.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-tortillas-med-grillet-kylling-avocado-lime-og-koriander/

Sådan gør du

Mexikansk dip
  • Vend cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen.
  • Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dippen til inden serveringen.
Tortillas med kylling
  • Lad en grill blive godt varm.
  • Vend kyllingefileterne med olie og drys dem med salt og peber.
  • Grill kyllingefileterne 5-10 min. til de lige er gennemstegte.
  • Varm de 8 tortillas på grillen, et kort øjeblik, til de er sprøde.
  • Fordel bønner, avocado og peberfrugt lagvis på de lune tortillas. "Flå" kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler og kom det på pandekagerne. Drys med koriander og salt.
  • Server de lune tortillas med dip, grønne chilier og limebåde på toppen.
Tips
  • I stedet for at stege kyllingefileterne på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande. Brun ved kraftig varme i ca. 2 min. og steg derefter ved jævn varme i ca. 8 min. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kødet. De 8 tortillas kan du varme i ovnen, mikrobølgeovnen eller på en brødrister.
Energiindhold for hele retten:

10276 kJ / 2456 kcal

Næringsindhold pr. 100g

508 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 28,5 % 8,5 g
Kulhydrat: 40,2 % 12 g
Fedt: 31,3 % 4,3 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Mexikansk dip
2 dl Fraiche
50 g Finthakket rød peberfrugt
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
1 tsk Mild paprika
¾ tsk Stødt chili
½ tsk Cayennepeber
½ tsk Sukker
Tortillas med kylling
500 g Rensede kyllingefilet
1 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Mellem fuldkornstortillaer
1 dåse Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
2 Modne avocadoer i lange skiver (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 150 g)
2 dl Frisk koriander
½ tsk Groft salt
8 Syltede jalapenos
2 Limefrugter i både