Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

30 min

Sprøde tortilla pandekager med farverige grøntsager og saftigt "flået" kylligekød - den lette version af pulled chicken. Hertil en dejlig krydret dip med inspiration fra tex mex køkkenet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mexikansk dip

  • 500 g rensede kyllingefilet
  • 2 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 grove tortillaer, ca. 20 cm i diameter
  • 1 dåse skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
  • 2 modne avocadoer i lange skiver (ca. 300 g)
  • 1 rød peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 150 g)
  • 2 dl friske korianderblade
  • ½ tsk groft salt
  • 8 syltede jalapenos
  • 2 limefrugter i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mexikansk dip

Vend cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dippen til inden serveringen.

Lad en grill blive godt varm. Vend kyllingefileterne med olie og drys dem med salt og peber. Grill kyllingefileterne 5-10 min. til de lige er gennemstegte.

Varm de 8 tortillas på grillen, et kort øjeblik, til de er sprøde.

Fordel bønner, avocado og peberfrugt lagvis på de lune tortillas. "Flå" kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler og kom det på pandekagerne. Drys med koriander og salt.

Server de lune tortillas med dip, grønne chilier og limebåde på toppen.

Tips

I stedet for at stege kyllingefileterne på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande. Brun ved kraftig varme i ca. 2 min. og steg derefter ved jævn varme i ca. 8 min. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kødet. De 8 tortillas kan du varme i ovnen, mikrobølgeovnen eller på en brødrister.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Rødvin på carmenere-druen fungerer bedst med sammensætningen af chili, texmex og rød peber. Hvis du hellere vil have hvidvin, så find en sauvignon blanc fra fx Chile. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til grill-mad

Andre gode forslag