Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander
30 min
•

Sprøde tortilla pandekager med farverige grøntsager og saftigt "flået" kylligekød - den lette version af pulled chicken. Hertil en dejlig krydret dip med inspiration fra tex mex køkkenet.
Ingredienser
Mexikansk dip
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
50 g
Finthakket rød peberfrugt
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
¾ tsk
Stødt chili
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
½ tsk
Sukker
|
Tortillas med kylling
500 g
Rensede kyllingefilet
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
8
Mellem fuldkornstortillaer
|
---|
1 dåse
Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
|
|
---|---|
2
Modne avocadoer i lange skiver (ca. 200 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 150 g)
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
½ tsk
Groft salt
|
8
Syltede jalapenos
|
|
---|---|
2
Limefrugter i både
|
Sådan gør du
Mexikansk dip
Tortillas med kylling
Tips
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10276 kJ / 2456 kcal
Næringsindhold pr. 100g
508 kJ / 122 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 28,5 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 40,2 % | 12 g |
Fedt: | 31,3 % | 4,3 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.
