Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander

Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander

30 min
Sprøde tortilla pandekager med farverige grøntsager og saftigt "flået" kylligekød - den lette version af pulled chicken. Hertil en dejlig krydret dip med inspiration fra tex mex køkkenet.

Sådan gør du

Mexikansk dip
  • Vend cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen.
  • Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dippen til inden serveringen.
Tortillas med kylling
  • Lad en grill blive godt varm.
  • Vend kyllingefileterne med olie og drys dem med salt og peber.
  • Grill kyllingefileterne 5-10 min. til de lige er gennemstegte.
  • Varm de 8 tortillas på grillen, et kort øjeblik, til de er sprøde.
  • Fordel bønner, avocado og peberfrugt lagvis på de lune tortillas. "Flå" kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler og kom det på pandekagerne. Drys med koriander og salt.
  • Server de lune tortillas med dip, grønne chilier og limebåde på toppen.
Tips
  • I stedet for at stege kyllingefileterne på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande. Brun ved kraftig varme i ca. 2 min. og steg derefter ved jævn varme i ca. 8 min. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kødet. De 8 tortillas kan du varme i ovnen, mikrobølgeovnen eller på en brødrister.
Mere inspiration

Flere spændende tortillas - her med pulled chicken.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10535 kJ / 2518 kcal

Næringsindhold pr. 100g

521 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 27,2 % 8,3 g
Kulhydrat: 39,5 % 12,1 g
Fedt: 33,3 % 4,7 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Mexikansk dip
2 dl
Finthakket rød peberfrugt
50 g
Koncentreret tomatpuré
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Mild paprika
1 tsk
Stødt chili
¾ tsk
Cayennepeber
½ tsk
Sukker
½ tsk
Tortillas med kylling
Rensede kyllingefilet
500 g
Rapsolie
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
8
Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
1 dåse
Modne avocadoer i lange skiver (ca. 200 g)
2
Rød peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 150 g)
1
Frisk koriander
2 dl
Groft salt
½ tsk
Syltede jalapenos
8
Limefrugter i både
2