Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander

30 min
Sprøde tortillas med grillet kylling, avocado, lime og koriander

Sprøde tortilla pandekager med farverige grøntsager og saftigt "flået" kylligekød - den lette version af pulled chicken. Hertil en dejlig krydret dip med inspiration fra tex mex køkkenet.

Ingredienser

Mexikansk dip

2 dl Fraiche
50 g Finthakket rød peberfrugt
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
1 tsk Mild paprika
¾ tsk Stødt chili
½ tsk Cayennepeber
½ tsk Sukker

Tortillas med kylling

500 g Rensede kyllingefilet
1 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Mellem fuldkornstortillaer
1 dåse Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
2 Modne avocadoer i lange skiver (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 150 g)
2 dl Frisk koriander
½ tsk Groft salt
8 Syltede jalapenos
2 Limefrugter i både

Sådan gør du

Mexikansk dip

  • Vend cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen.
  • Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dippen til inden serveringen.

Tortillas med kylling

  • Lad en grill blive godt varm.
  • Vend kyllingefileterne med olie og drys dem med salt og peber.
  • Grill kyllingefileterne 5-10 min. til de lige er gennemstegte.
  • Varm de 8 tortillas på grillen, et kort øjeblik, til de er sprøde.
  • Fordel bønner, avocado og peberfrugt lagvis på de lune tortillas. "Flå" kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler og kom det på pandekagerne. Drys med koriander og salt.
  • Server de lune tortillas med dip, grønne chilier og limebåde på toppen.

Tips

  • I stedet for at stege kyllingefileterne på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande. Brun ved kraftig varme i ca. 2 min. og steg derefter ved jævn varme i ca. 8 min. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kødet. De 8 tortillas kan du varme i ovnen, mikrobølgeovnen eller på en brødrister.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10276 kJ / 2456 kcal

Næringsindhold pr. 100g

508 kJ / 122 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 28,5 % 8,5 g
Kulhydrat: 40,2 % 12 g
Fedt: 31,3 % 4,3 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-tortillas-med-grillet-kylling-avocado-lime-og-koriander/