Sprødstegt kylling med grøntsagsris
1 timer

Sprødstegt kylling med grøntsagsris

Den ingefærkrydrede dressing passer fint sammen med både de sprødstegte kyllingestykker og grøntsagsrisene.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprødstegt kylling med grøntsagsris

Den ingefærkrydrede dressing passer fint sammen med både de sprødstegte kyllingestykker og grøntsagsrisene.

Antal portioner
  • 1 kylling
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grøntsagsris

  • 25 g smør
  • 300 g hvidkål i mindre tern
  • 2 peberfrugter, fx røde og grønne i lange strimler
  • 2 rødløg i meget tynde både
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ingefærdressing

Fremgangsmåde:

Klip gump, rygsøjle og vingespidser af kyllingen. Del den i 6-8 stykker. Rens kyllingestykkerne og læg dem på en rist over ovnens bradepande. Drys med salt og peber og steg kyllingen midt i ovnen.

Grøntsagsris

Lad halvdelen af smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidkål, peberfrugter, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tag grøntsagerne op. Lad resten af smørret smelte og svits risene i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt. Kog risene, ved svag varme og under tætsluttende låg, i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Vend de svitsede grøntsager, salt og peber sammen med risene, varm retten godt igennem og smag til.

Ingefærdressing

Vend imens alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print