Squashpande med ærter og løg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

30 min

Hakkebøffer med grøntsager, kartofler og teriyakisauce er smagfuld hverdagsmad på kun 30 minutter.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 forårsløg i korte stykker
  • 1 grøn squash i halve skiver
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 3 spsk teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
  • 1 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 300 g tørret pasta eller 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Form kødet til 12 små hakkebøffer. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber og steg bøfferne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend dem af og til. Tag bøfferne op og hold dem varme. Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, squash og ærter i ca. 1 min. Rør fløde, teriyakisauce, vand og salt i panden og bring det i kog. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Lad grønsagssaucen koge i ca. 2 min. og smag til. Læg bøfferne ned i saucen og server straks.

Tip

I stedet for hakkebøffer kan man servere bøffer af svinemørbrad.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Klassisk rødvin fra Bordeaux fungerer godt til mellemkraftige retter med oksekød. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam