Squashpande med ærter og løg
30 min

Squashpande med ærter og løg

Hakkebøffer med grøntsager, kartofler og teriyakisauce er smagfuld hverdagsmad på kun 30 minutter.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Squashpande med ærter og løg

Hakkebøffer med grøntsager, kartofler og teriyakisauce er smagfuld hverdagsmad på kun 30 minutter.

Antal portioner
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 forårsløg i korte stykker
  • 1 grøn squash i halve skiver
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 3 spsk teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
  • 1 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 300 g tørret pasta eller 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Form kødet til 12 små hakkebøffer. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber og steg bøfferne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend dem af og til. Tag bøfferne op og hold dem varme. Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, squash og ærter i ca. 1 min. Rør fløde, teriyakisauce, vand og salt i panden og bring det i kog. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Lad grønsagssaucen koge i ca. 2 min. og smag til. Læg bøfferne ned i saucen og server straks.

Tip

I stedet for hakkebøffer kan man servere bøffer af svinemørbrad.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Klassisk rødvin fra Bordeaux fungerer godt til mellemkraftige retter med oksekød. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam