Steaksalat med cremet dressing og brødcroutons
45 min

Steaksalat med cremet dressing og brødcroutons

En lun salat med gode bøffer.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Steaksalat med cremet dressing og brødcroutons

En lun salat med gode bøffer.

Antal portioner
  • 6 skiver brød uden skorpe
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • 2 oksebøffer af oksefilet
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber
  • ½ spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Skær brødet i grove stykker, vend dem med oregano, spidskommen og havsalt og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Krydr bøfferne med salt og peber, brun dem i en varm pande med olie og læg dem i et ovnfast fad. Bag bøffer og brød midt i ovnen.

Kog panden af med vineddike, tilsæt bouillon og kog det ind til det halve. Tilsæt fløde og kog saucen igennem. Tilsæt fintsnittede forårsløg, salt og peber. Smag til og tag det af varmen. Anret salat og de udskårne grøntsager på fire tallerkener. Skær bøfferne i skiver og læg dem på salaten sammen med brødet. Dryp saucen over kødet og server straks.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Oregano har i dette tilfælde indlydelse på vinvalget, og drejer vinen over i retning af en rødvin fra Toscana, fx en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad