Stegt laks med spelt i sennepsfløde
30 min

Stegt laks med spelt i sennepsfløde

Retten kan minde lidt om risotto - en såkaldt speltotto.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt laks med spelt i sennepsfløde

Retten kan minde lidt om risotto - en såkaldt speltotto.

Antal portioner
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 3 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g laksefilet med skind
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g renset rucolasalat
  • 2 agurker i stave (ca. 500 g)

Fremgangsmåde:

Skyl speltkernerne godt. Bring vand, perlespelt, løg og salt i kog i en gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min.

Rens laksen, fjern eventuelle ben og del fileten i 4 lige store stykker. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg laksestykkerne på kødsiden ca. 2 min. ved kraftig varme. Vend dem og drys med salt og peber. Steg, ved jævn varme, laksestykkerne på skindsiden i ca. 5 min. eller til fisken lige er gennemstegt - det afhænger af tykkelsen.

Hak imens halvdelen af rucolaen meget fint og vend agurkestavene heri.

Bring fløde, sennep og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Vend sennepsfløde og agurkestave i de kogte speltperler, varm retten igennem og smag til. Pynt med resten af rucolaen.

Tip

Sennepsfløden kan også serveres som sauce til stegt eller dampet torsk, til kylling eller svinekoteletter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print