Stegt okselårtunge og spidskål med dildfrø

Stegt okselårtunge og spidskål med dildfrø

60+ min
Flot og velsmagende hovedret. God til gæster.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time og 25 min. ved 100°.

  • Tør kødet og fjern eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun lårtungen på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg kødet i en bradepande og drys med salt og peber. Steg lårtungen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 65°. Gem stegeskyen og lad lårtungen hvile tildækket.
Spidskål med dildfrø og Danablu
  • Fjern de yderste grove blade fra spidskålene. Del kålene i halve og fjern stokkene. Bring smør, bouillon og dildfrø i kog i en sauterpande. Læg kålen tæt i bouillonen og drys med salt. Damp kålen ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag kålstykkerne op med en hulske og læg dem i et varmt dybt fad. Kom stegesky, sky fra kødet og halvdelen af skimmelosten i bouillonen. Varm den igennem og lad skimmelosten smelte under omrøring. Smag til.
Ved serveringen
  • Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad. Fordel resten af skimmelosten over kålen og server bouillonen i en skål ved siden af.
Tips
  • I stedet for okselårtunge kan man stege en roastbeef. Efter bruning skal den stege ved 100° i ca. 2 timer, til centrumstemperaturen er ca. 58° - og kødet rosa.
Energiindhold for hele retten:

13063 kJ / 3122 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20,9 % 3,8 g
Kulhydrat: 48,4 % 8,7 g
Fedt: 30,7 % 2,5 g

Ingredienser

Lantidsstegt okselårtunge
1 Afpudset okselårtunge (ca. 1 kg)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Spidskål med dildfrø og Danablu
3 Små spidskål (ca. 1⅕ kg)
25 g Smør
1 dl Grøntsagsbouillon
1 tsk Dildfrø
1 tsk Groft salt
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
1½ kg Pillede, kogte aspargeskartofler