Stegt okselårtunge og spidskål med dildfrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(65 vurderinger)

60+ min

Flot og velsmagende hovedret. God til gæster.

Ingredienser

Antal portioner

Lantidsstegt okselårtunge

  • 1 afpudset okselårtunge (ca. 1 kg)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Spidskål med dildfrø og Danablu

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 1½ kg pillede, kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør kødet og fjern eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun lårtungen på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg kødet i en bradepande og drys med salt og peber. Steg lårtungen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 65°. Gem stegeskyen og lad lårtungen hvile tildækket.

Spidskål med dildfrø og Danablu

Fjern de yderste grove blade fra spidskålene. Del kålene i halve og fjern stokkene. Bring smør, bouillon og dildfrø i kog i en sauterpande. Læg kålen tæt i bouillonen og drys med salt. Damp kålen ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag kålstykkerne op med en hulske og læg dem i et varmt dybt fad. Kom stegesky, sky fra kødet og halvdelen af skimmelosten i bouillonen. Varm den igennem og lad skimmelosten smelte under omrøring. Smag til.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad. Fordel resten af skimmelosten over kålen og server bouillonen i en skål ved siden af.

Tips

I stedet for okselårtunge kan man stege en roastbeef. Efter bruning skal den stege ved 100° i ca. 2 timer, til centrumstemperaturen er ca. 58° - og kødet rosa.

Stegetid

Ca. 1 time og 25 min. ved 100°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 36 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Merlot, cabernet sauvignon Bordeaux, Frankrig

Her vil en klassisk rødvin fra bordeaux være dejlig, men gerne være en version med overvejende merlot i. St. emilion (evt grand cru) er et godt, ligesom pomerol vil være lækker, og så må den gerne have nogle år på bagen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød