Stegt okselårtunge og spidskål med dildfrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(70 vurderinger)

60+ min

Flot og velsmagende hovedret. God til gæster.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Lantidsstegt okselårtunge

  • 1 afpudset okselårtunge (ca. 1 kg)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Spidskål med dildfrø og Danablu

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1½ kg pillede, kogte aspargeskartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør kødet og fjern eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun lårtungen på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg kødet i en bradepande og drys med salt og peber. Steg lårtungen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 65°. Gem stegeskyen og lad lårtungen hvile tildækket.

Spidskål med dildfrø og Danablu

Fjern de yderste grove blade fra spidskålene. Del kålene i halve og fjern stokkene. Bring smør, bouillon og dildfrø i kog i en sauterpande. Læg kålen tæt i bouillonen og drys med salt. Damp kålen ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag kålstykkerne op med en hulske og læg dem i et varmt dybt fad. Kom stegesky, sky fra kødet og halvdelen af skimmelosten i bouillonen. Varm den igennem og lad skimmelosten smelte under omrøring. Smag til.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad. Fordel resten af skimmelosten over kålen og server bouillonen i en skål ved siden af.

Tips

I stedet for okselårtunge kan man stege en roastbeef. Efter bruning skal den stege ved 100° i ca. 2 timer, til centrumstemperaturen er ca. 58° - og kødet rosa.

Stegetid

Ca. 1 time og 25 min. ved 100°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Merlot, cabernet sauvignon Bordeaux, Frankrig

Her vil en klassisk rødvin fra bordeaux være dejlig, men gerne være en version med overvejende merlot i. St. emilion (evt grand cru) er et godt, ligesom pomerol vil være lækker, og så må den gerne have nogle år på bagen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød

Andre gode forslag