Stegte sild med æbledressing
45 min
•
Lækre sprødstegte sild krydret med persille og citronskal. Dertil en frisk og cremet æbledressing.....ikke så ringe endda!
Ingredienser
|
8
Rensede ferske dobbelt sildefileter (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1
Sammenpisket æg
|
|
|
4 spsk
Rasp
|
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|
3 spsk
Hakket persille
|
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
25 g
Smør
|
Æbledressing
|
3½ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
2
Finthakkede æbler, fx Ingridmarie (ca. 125 g)
|
|
|
1 stilk
Finthakket bladselleri (ca. 50 g)
|
|
|
1 tsk
Karry
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
800 g
Kartofler - koges
|
|
|---|---|
|
450 g
Blandet salat
|
Sådan gør du
Æbledressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Silden har sæson hele året, men spisekvaliteten er bedst i to perioder: februar-april (vårsild) og august-oktober (høstsild).
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
392 kJ / 94 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 5,4 g |
| Fedt: | 4,2 g |
| Kulhydrat: | 8,5 g |