Store kræmmerhuse med fløde og solbær
1 time
•
Kræmmerhuse med flødeskum - det er enkelt, det er retro, og det er virkelig lækkert. Kræmmerhuse med flødeskum var populært søndagstilbehør til kaffen indtil midten af 1960'erne. Hos os er kræmmerhusene stadig et hit. De porøse og sprøde kræmmerhuse kan fyldes med årstidens friske bær. Man skal være lidt vaks på fingrene, når kræmmerhusene kommer ud af ovnen varme og bløde, da de hurtigt skal formes til kræmmerhuse. Kræmmerhuse er nemme og hurtige at lave til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Kræmmerhuse
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1
Æg
|
|
85 g
Hvedemel (ca. 1½ dl)
|
Solbærtop
200 g
Solbær
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
½ liter
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Kræmmerhuse
Solbærtop
Sådan samler du kræmmerhusene
Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14323 kJ / 3423 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1324 kJ / 316 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 3,2 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 32,1 % | 25 g |
Fedt: | 64,7 % | 23,1 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.