Store kræmmerhuse med fløde og solbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

1 timer

Det er enkelt, det er retro det er hamrende lækkert - kræmmerhuse med flødeskum.

Ingredienser

Antal portioner

Kræmmerhuse - ca. 12 stk.

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 æg
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)

Solbærtop

  • 200 g solbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt

  • friske basilikumblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Kræmmerhuse

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtig melet i. Smør 1½ spsk dej tyndt ud i en oval kage på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 10 x 15 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen og form dem til kræmmerhuse - et ad gangen. Stil kræmmerhusene ned i snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten.

Solbærtop

Bring solbær og sukker i kog ved kraftig varme og under omrøring. Tag gryden af varmen, så snart solbærrene væsker og sukkeret er smeltet. Lad det køle af.

Pisk fløden til et let skum og vend basilikum i.

Fyld kræmmerhusene med flødeskum og kom lidt solbærtop på hvert kræmmerhus. Stil dem så de ikke vælter. Server straks sammen med resten af solbærrene.

Tips

I stedet for basilikum kan du bruge friske estragonblade - smag dig frem. Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Bagetid

4-5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 65 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: