Store kræmmerhuse med fløde og solbær
1 timer

Store kræmmerhuse med fløde og solbær

Det er enkelt, det er retro det er hamrende lækkert - kræmmerhuse med flødeskum.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Store kræmmerhuse med fløde og solbær

Det er enkelt, det er retro det er hamrende lækkert - kræmmerhuse med flødeskum.

Antal portioner

Kræmmerhuse - ca. 12 stk.

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 æg
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)

Solbærtop

  • 200 g solbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Kræmmerhuse

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtig melet i. Smør 1½ spsk dej tyndt ud i en oval kage på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 10 x 15 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen og form dem til kræmmerhuse - et ad gangen. Stil kræmmerhusene ned i snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten.

Solbærtop

Bring solbær og sukker i kog ved kraftig varme og under omrøring. Tag gryden af varmen, så snart solbærrene væsker og sukkeret er smeltet. Lad det køle af.

Pisk fløden til et let skum og vend basilikum i.

Fyld kræmmerhusene med flødeskum og kom lidt solbærtop på hvert kræmmerhus. Stil dem så de ikke vælter. Server straks sammen med resten af solbærrene.

Tips

I stedet for basilikum kan du bruge friske estragonblade - smag dig frem. Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Bagetid

4-5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 65 %
Print