Solbær- og ribskager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

Solbær- og ribskager er en velsmagende opskrift på en lækker frugtig kage. Dine gæster vil nyde at sætte tænderne i den.

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 225 g blødt smør
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 3 æg
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • 1 spsk bagepulver
  • 250 g blandede bær, fx solbær og ribs
  • 50 g mandelflager
  • 1 spsk sukker

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland hvedemel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen. Smør 2 springforme (ca. 22 cm i diameter) og fordel dejen heri og drys med bær. Bag kagerne, på en plade, midt i ovnen - tag kagerne ud efter ca. 20 min. og drys med mandelflager og sukker. Bag solbær- ribskagerne færdige - de skal være gyldne, men bløde. Lad kagerne køle af i formen på en bagerist i ca. ½ time. Tag kagerne ud af formene. Kagerne kan også serveres lune eller afkølede.

Tips

I stedet for røde bær, kan man anvende rabarber skåret i ½ cm tykke skiver.

Den samme portion dej kan også bages i en bradepande - beklædt med bagepapir (ca. 6 x 30 x 40 cm).

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: