Solbær- og ribskage

Solbær- og ribskage

60+ min
Dejlig nem kage med masser af ribs og solbær. Et skøn måde at få brugt havens sommerbær - friske i sæson eller frosne senere på året. Kagen kan også laves med rabarber eller andre bær. Nyd solbær- og ribskagen med iskold cremefraiche og en god kop kaffe.

Sådan gør du

Bagetid:

35-40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Solbær- og ribskage
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og pisk blandingen til den bliver let og luftig.
  • Bland hvedemel, bagepulver og citronskal og vend det i smørblandingen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bred halvdelen af dejen ud i formen og fordel halvdelen af bærrene herpå.
  • Kom resten af dejen ovenpå og fordel de sidste bær på toppen.
  • Drys med mandelflager og sukker og bag kagen midt i ovnen.
  • Lad den køle af på en bagerist.
  • Drys kagen med flormelis (gennem en sigte) og server den med iskold cremefraiche.

Bærrene kan erstattes af andre bær eller rabarber skåret i ½ cm tykke skiver.

Energiindhold for hele retten:

15972 kJ / 3817 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1185 kJ / 283 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 41,7 % 29,1 g
Fedt: 52,9 % 16,9 g
Mere inspiration

Har du masser af bær, er rødgrød med fløde ikke nationalret for ingenting. Det smager stadig helt forrygende!

Rødgrød med fløde
60+ min
Rødgrød med fløde
(57)

Ingredienser

Solbær- og ribskage
200 g Blødt smør
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
3 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Bagepulver
1 Citronskal (usprøjtet) - skal heraf
300 g Friske eller frosne blandede bær, fx solbær og ribs
2 spsk Mandelflager
1 spsk Sukker
Pynt
Flormelis
Servering
2½ dl Creme fraiche
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk