Clafoutis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Fra det franske køkken....en saftig kage fyldt med lækre bær. En opskrift fra Mads Schytte, gastromand.dk til Karolines Køkken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg friske bær - kirsebær, hindbær, blåbær kan bruges, men bland dem gerne. Brug også gerne nogle amarena kirsebær, men sørg for at der ikke er for meget væde
  • 100 g hvedemel
  • ½ liter sødmælk
  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk cognac eller rom
  • flormelis

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 190° - traditionel ovn. 2. Hvis du bruger kirsebær skal de udstenes og blandes med de resterende bær. Drys evt. lidt sukker over dem, hvis de er for sure. 3. Rør mel og 1 dl mælk godt sammen og bland nu alle de øvrige ingredienser i bortset fra flormelis. 4. Gør en omhyggelig smurt springform klar – eller kom bagepapir i, hvis ikke du er sikker, på at din form er 100% tæt. 5. Hæld halvdelen af dejen i formen og smid den i ovnen i 12-15 min. 6. Fordel nu dine bær oven på og hæld resten af dejen over og smid den i ovnen igen i 35 minutter. 7. Tag den ud og lad den køle af. Det er muligt, den virker blød, men den skal nok sætte sig. 8. Drys nu med flormelis og server.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag