Clafoutis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Fra det franske køkken....en saftig kage fyldt med lækre bær. En opskrift fra Mads Schytte, gastromand.dk til Karolines Køkken.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg friske bær - kirsebær, hindbær, blåbær kan bruges, men bland dem gerne. Brug også gerne nogle amarena kirsebær, men sørg for at der ikke er for meget væde
  • 100 g hvedemel
  • ½ liter sødmælk
  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk cognac eller rom
  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 190° - traditionel ovn. 2. Hvis du bruger kirsebær skal de udstenes og blandes med de resterende bær. Drys evt. lidt sukker over dem, hvis de er for sure. 3. Rør mel og 1 dl mælk godt sammen og bland nu alle de øvrige ingredienser i bortset fra flormelis. 4. Gør en omhyggelig smurt springform klar – eller kom bagepapir i, hvis ikke du er sikker, på at din form er 100% tæt. 5. Hæld halvdelen af dejen i formen og smid den i ovnen i 12-15 min. 6. Fordel nu dine bær oven på og hæld resten af dejen over og smid den i ovnen igen i 35 minutter. 7. Tag den ud og lad den køle af. Det er muligt, den virker blød, men den skal nok sætte sig. 8. Drys nu med flormelis og server.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: