Frikadeller af kylling med kulørt salat
    Her er en dejlig opskrift på frikadeller med kylling. Farsen giver 12 frikadeller, men I kan også lave den til 4 store frikadeller, eller små farsbrød, om du vil. Kyllingefrikadellerne har en frisk smag fra citron og hytteost. Den kulørte salat er en rissalat, fyldt med saftige grøntsager og smag fra mere citron, olivenolie og mynte. Så stemningen er slået an til at drømme sig syd på, måske Grækenland, Spanien eller Italien.
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Hakket kyllingekød
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Hytteost
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Rasp
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Fintrevet citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Olivenolie
                                            
                                     
                                 | 
                                
Kulørt salat
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Agurker (ca. 600 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    5 dl
                                                Kolde, kogte ris (af ca. 2 dl rå ris)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ liter
                                                Fintstrimlet romainesalat
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Cocktailtomater i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Olivenolie
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Friskpresset citronsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Hakkede mynteblade
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Tyrkiske brød eller naanbrød
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
Kulørt salat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lav dobbelt portion af den kulørte salat og server den dagen efter som fyld i lune pitabrød. Server med en dressing af yoghurt smagt til med hvidløg, salt og peber. Suppler for eksempel med syltede røde peberfrugter eller artiskokhjerter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
347 kJ / 83 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g | 
| Protein: | 6,2 g | 
| Fedt: | 3,5 g | 
| Kulhydrat: | 6,6 g | 
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.