Kyllingefrikadeller og kulørt salat
45 min

Kyllingefrikadeller og kulørt salat

Det er nemt og hurtigt at lave 4 kyllingefrikadeller. Men I kan naturligvis også lave små kyllingefrikadeller, hvis I har mere lyst til det.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingefrikadeller og kulørt salat

Det er nemt og hurtigt at lave 4 kyllingefrikadeller. Men I kan naturligvis også lave små kyllingefrikadeller, hvis I har mere lyst til det.

Antal portioner
  • 300 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 150 Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • ½ tsk stødt kanel
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk olivenolie

Kulørt salat

  • 2 agurker (ca. 300 g)
  • 460 g kolde, kogte løse ris, parboiled (af ca. 2 dl rå ris)
  • ¾ liter fintstrimlet romainesalat
  • 250 g cocktailtomater i tern
  • 2 finthakkede rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g tyrkiske brød

Fremgangsmåde:

Rør kødet sejt med salt i ca. 1 min. Vend de øvrige ingredienser - bortset fra olien - i farsen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad olien blive varm i en pande. Form farsen til 4 store aflange frikadeller. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Steg dem derefter ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til.

Kulørt salat

Vask, tør og flæk imens agurkerne. Skrab kernerne ud med en teske og skær agurkerne i skiver. Vend forsigtigt alle ingredienserne til salaten sammen og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %
Print