Stuvede kartofler

Stuvede kartofler

Flødestuvede kartofler som bedstemor lavede dem. Velegnet til en god steg eller til en buffet.

Ingredienser

1 kg Små kartofler
50 g Smør
2 spsk Vand
4 dl Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Hakket persille

Sådan gør du

  • Vask, kog, pil og afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
  • Giv smør og vand et opkog og tilsæt fløde, salt, peber og kartoffelskiver.
  • Varm de stuvede kartofler godt igennem og smag til.
  • Drys med persille og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6560 kJ / 1568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 8,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 50,3 % 13,1 g
Fedt: 41,6 % 5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stuvede-kartofler/