Stuvet hvidkål og frikadeller

Bedømmelse

(59 vurderinger)

45 min

Uhm! - rigtig mormormad uden alt for mange dikkedarer. Men det smager bare godt og fremtryller gode minder.

Ingredienser

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød
  • 1 tsk groft salt
  • 1 fitrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk finvalsede havregryn
  • 25 g smør

Stuvet hvidkål

  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 kg snittet hvidkål
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ liter minimælk
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g fuldkornsrugbrød
  • syltede rødbeder og/eller agurker

Sådan gør du

Sådan gør du

Frikadeller

Rør kødet med salt. Kom løg, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør havregryn i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Form med en ske 12 små frikadeller og steg dem i gyldent smør i en pande, ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt). Tag frikadellerne af panden og hold dem varme.

Stuvet hvidkål

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt hvidkålen og kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad hvidkålen dryppe af i et dørslag.

Ryst mel og 1 dl af mælken sammen til en jævning, i en melryster. Kom resten af mælken, jævningen, smør, salt og peber i gryden og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til. Vend den afdryppede hvidkål i, varm den stuvede hvidkål godt igennem og smag til. Server med frikadeller, rugbrød, syltede rødbeder og/eller agurker.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %

Kilde: