Stuvet hvidkål og frikadeller
45 min

Stuvet hvidkål og frikadeller

Uhm! - rigtig mormormad uden alt for mange dikkedarer. Men det smager bare godt og fremtryller gode minder.
Bedømmelse (50 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stuvet hvidkål og frikadeller

Uhm! - rigtig mormormad uden alt for mange dikkedarer. Men det smager bare godt og fremtryller gode minder.

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød
  • 1 tsk groft salt
  • 1 fitrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk finvalsede havregryn
  • 25 g smør

Stuvet hvidkål

  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 kg snittet hvidkål
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ liter minimælk
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g fuldkornsrugbrød
  • syltede rødbeder og/eller agurker

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør kødet med salt. Kom løg, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør havregryn i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Form med en ske 12 små frikadeller og steg dem i gyldent smør i en pande, ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt). Tag frikadellerne af panden og hold dem varme.

Stuvet hvidkål

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt hvidkålen og kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad hvidkålen dryppe af i et dørslag.

Ryst mel og 1 dl af mælken sammen til en jævning, i en melryster. Kom resten af mælken, jævningen, smør, salt og peber i gryden og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til. Vend den afdryppede hvidkål i, varm den stuvede hvidkål godt igennem og smag til. Server med frikadeller, rugbrød, syltede rødbeder og/eller agurker.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print