Suppe med bagt græskar og råstegte grønlandske rejer

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Uhmm denne lækre fløjsbløde suppe skal nok blive et hit hos dine gæster.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg frosne, optøede rejer (ca. 350 g)
  • 1 lille hokkaido græskar
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 6 dl hvidvin, fx riesling
  • 25 g smør
  • 1 stort grofthakket skalotteløg
  • ¾ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl grofthaket kørvel

Pynt

  • kørvel
  • 200 g ristet flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil rejerne og sæt dem derefter på køl.

Skræl græskarret, del det og fjern kernerne. Skær halvdelen af græskarret i grove stykker. Skær resten i tern (ca. 2 x 2 cm). Lad smørret blive gyldent og steg græskarternene i ca. 3 min. Kom dem i en lille bradepande sammen med salt og halvdelen af hvidvinen. Bag dem midt i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løg og resten af græskarret i ca. 3 min. Tilsæt resten af hvidvinen, appelsinskal og -saft og lad det koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til alt væsken er reduceret væk. Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til græskarret er mørt. Kom suppen i et blenderglas sammen med fløde og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. Hæld suppen gennem en sigte tilbage i gryden og bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt salt og peber og smag til.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rejerne i ca. 1 min. og tilsæt salt og kørvel.

Anret de bagte græskar og krydrede rejer i varme dybe tallerkener. Hæld den varme suppe ved og server straks med brød til.

Tip

Skallerne fra rejerne kan bruges til suppe.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 83 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Hvidvinsdruen viognier fungerer rigtig godt sammen med både græskar og appelsin, og vil være det bedste valg til denne lækre suppe Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe