Suppe med bagt græskar og råstegte grønlandske rejer - Opskrifter - Arla

Suppe med bagt græskar og råstegte grønlandske rejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Uhmm denne lækre fløjsbløde suppe skal nok blive et hit hos dine gæster.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg frosne, optøede rejer (ca. 350 g)
  • 1 lille hokkaido græskar
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 6 dl hvidvin, fx riesling
  • 25 g smør
  • 1 stort grofthakket skalotteløg
  • ¾ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl grofthaket kørvel

Pynt

  • kørvel
  • 200 g ristet flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil rejerne og sæt dem derefter på køl.

Skræl græskarret, del det og fjern kernerne. Skær halvdelen af græskarret i grove stykker. Skær resten i tern (ca. 2 x 2 cm). Lad smørret blive gyldent og steg græskarternene i ca. 3 min. Kom dem i en lille bradepande sammen med salt og halvdelen af hvidvinen. Bag dem midt i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løg og resten af græskarret i ca. 3 min. Tilsæt resten af hvidvinen, appelsinskal og -saft og lad det koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til alt væsken er reduceret væk. Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til græskarret er mørt. Kom suppen i et blenderglas sammen med fløde og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. Hæld suppen gennem en sigte tilbage i gryden og bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt salt og peber og smag til.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rejerne i ca. 1 min. og tilsæt salt og kørvel.

Anret de bagte græskar og krydrede rejer i varme dybe tallerkener. Hæld den varme suppe ved og server straks med brød til.

Tip

Skallerne fra rejerne kan bruges til suppe.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 83 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Hvidvinsdruen viognier fungerer rigtig godt sammen med både græskar og appelsin, og vil være det bedste valg til denne lækre suppe Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe