Suppe med bagt græskar og råstegte grønlandske rejer
60+ min

Suppe med bagt græskar og råstegte grønlandske rejer

Uhmm denne lækre fløjsbløde suppe skal nok blive et hit hos dine gæster.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med bagt græskar og råstegte grønlandske rejer

Uhmm denne lækre fløjsbløde suppe skal nok blive et hit hos dine gæster.

Antal portioner
  • 1 kg frosne, optøede rejer (ca. 350 g)
  • 1 lille hokkaido græskar
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 6 dl hvidvin, fx riesling
  • 25 g smør
  • 1 stort grofthakket skalotteløg
  • ¾ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl grofthaket kørvel

Pynt

  • kørvel
  • 200 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Pil rejerne og sæt dem derefter på køl.

Skræl græskarret, del det og fjern kernerne. Skær halvdelen af græskarret i grove stykker. Skær resten i tern (ca. 2 x 2 cm). Lad smørret blive gyldent og steg græskarternene i ca. 3 min. Kom dem i en lille bradepande sammen med salt og halvdelen af hvidvinen. Bag dem midt i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løg og resten af græskarret i ca. 3 min. Tilsæt resten af hvidvinen, appelsinskal og -saft og lad det koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til alt væsken er reduceret væk. Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til græskarret er mørt. Kom suppen i et blenderglas sammen med fløde og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. Hæld suppen gennem en sigte tilbage i gryden og bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt salt og peber og smag til.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rejerne i ca. 1 min. og tilsæt salt og kørvel.

Anret de bagte græskar og krydrede rejer i varme dybe tallerkener. Hæld den varme suppe ved og server straks med brød til.

Tip

Skallerne fra rejerne kan bruges til suppe.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 83 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Hvidvinsdruen viognier fungerer rigtig godt sammen med både græskar og appelsin, og vil være det bedste valg til denne lækre suppe Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe