Suppe med skaldyr og rodfrugter
30 min

Suppe med skaldyr og rodfrugter

Med inspiration fra den berømte amerikanske suppe, clam chowder - den version der stammer fra New England.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med skaldyr og rodfrugter

Med inspiration fra den berømte amerikanske suppe, clam chowder - den version der stammer fra New England.

Antal portioner
  • 300 g kartofler i små tern
  • ½ knoldselleri i små tern
  • 25 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 10 g smør
  • 225 g rensede champignoner i kvarte
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk tørret timian
  • 5 dl fiskebouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • ¾ tsk groft salt
  • 175 g rejer i lage - drænet vægt
  • 1 dåse muslinger - drænet vægt
  • ½ dl hakkede friske dildkviste
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 240 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Skyl kartoffel- og selleritern og lad dem dryppe af i en sigte. Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler, selleri og løg i ca. 1 min. Hæld grøntsagerne op i en skål.

Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon, hvidløg og timian i ca. 3 min. Kom svampeblanding og bouillon i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med mælkesauce, de svitsede grøntsager og salt. Bring suppen i kog under omrøring og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom rejer, muslinger, dild og peber i. Smag suppen til og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 27 %
Print