Svampegryde med oksekød og æble

Bedømmelse

(21 vurderinger)

60+ min

Skøn alt-i-en gryde med efterårets lækre svampe og æbler. Resten af året kan gryderetten fint laves med champignoner og udenlandske æbler.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ kg oksetykkam
  • 15 g smør
  • 1 stort hakket zittauerløg (ca. 125 g)
  • 1 spsk koncentreret kalvefond
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • ½ spsk sojasauce
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl vand

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 1 kg kogte melede kartofler pressede gennem sigte. eller most.

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i tern (ca. 3x3 cm). Lad smørret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt løg, fond, tomatpuré, sojasauce, salt, peber og vand. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time.

Læg bacontern i en kold pande og steg dem ca. 2 min. ved kraftig varme. Tilsæt svampe og æblestykker og steg videre ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bacon-blandingen og fløden til gryderetten og varm retten godt igennem under omrøring. Smag til. Pynt med oregano og server med kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 40 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Fyldig vin med sødme og let animalsk karakter vil fungere rigtig godt her. Sydrhône fx Côtes-du-Rhône vil være rigtig fint, og den må gerne have lidt alder for svampenes skyld.

Læs mere om vin til mad