Svampegryde med oksekød og æble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

60+ min

Skøn alt-i-en gryde med efterårets lækre svampe og æbler. Resten af året kan gryderetten fint laves med champignoner og udenlandske æbler.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg oksetykkam
  • 15 g smør
  • 1 stort hakket zittauerløg (ca. 125 g)
  • 1 spsk koncentreret kalvefond
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • ½ spsk sojasauce
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl vand

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 1 kg kogte melede kartofler pressede gennem sigte. eller most.

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i tern (ca. 3x3 cm). Lad smørret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt løg, fond, tomatpuré, sojasauce, salt, peber og vand. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time.

Læg bacontern i en kold pande og steg dem ca. 2 min. ved kraftig varme. Tilsæt svampe og æblestykker og steg videre ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bacon-blandingen og fløden til gryderetten og varm retten godt igennem under omrøring. Smag til. Pynt med oregano og server med kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Fyldig vin med sødme og let animalsk karakter vil fungere rigtig godt her. Sydrhône fx Côtes-du-Rhône vil være rigtig fint, og den må gerne have lidt alder for svampenes skyld.

Læs mere om vin til mad