Svampegryde med oksekød og æble
60+ min

Svampegryde med oksekød og æble

Skøn alt-i-en gryde med efterårets lækre svampe og æbler. Resten af året kan gryderetten fint laves med champignoner og udenlandske æbler.
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampegryde med oksekød og æble

Skøn alt-i-en gryde med efterårets lækre svampe og æbler. Resten af året kan gryderetten fint laves med champignoner og udenlandske æbler.

Antal portioner
  • ½ kg oksetykkam
  • 15 g smør
  • 1 stort hakket zittauerløg (ca. 125 g)
  • 1 spsk koncentreret kalvefond
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • ½ spsk sojasauce
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl vand

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 1 kg kogte melede kartofler pressede gennem sigte. eller most.

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tern (ca. 3x3 cm). Lad smørret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt løg, fond, tomatpuré, sojasauce, salt, peber og vand. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time.

Læg bacontern i en kold pande og steg dem ca. 2 min. ved kraftig varme. Tilsæt svampe og æblestykker og steg videre ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bacon-blandingen og fløden til gryderetten og varm retten godt igennem under omrøring. Smag til. Pynt med oregano og server med kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Fyldig vin med sødme og let animalsk karakter vil fungere rigtig godt her. Sydrhône fx Côtes-du-Rhône vil være rigtig fint, og den må gerne have lidt alder for svampenes skyld.

Læs mere om vin til mad