

Svampepizza med bacon
45 min
Vil du lave en vegetarisk pizza, kan du udelade baconen. Drys den færdige pizza med røgede mandler i stedet for.
Ingredienser
Antal portioner
- 8 skiver bacon (ca. 125 g)
- 50 g soltørrede tomater
- 2 dl kogende vand
- 1 tsk rapsolie
- 4 grofthakkede zittauerløg (ca. 250 g)
- 2 store knuste fed hvidløg
- ¼ tsk groft salt
- 1 pakke pizzadej - færdig
- 450 g champignoner i tykke skiver
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
-
175 g Karolines Køkken® Mozzarella Tern
- 100 g rensede, blandede babysalatblade eller rucolasalat
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Læg baconskiverne på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen, til baconen er gylden og sprød. Læg de stegte baconskiver på fedtsugende papir og del dem derefter i små bidder. Sæt bagepladen tilbage i ovnen.
Hak de soltørrede tomater fint, kom dem i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 2 min. Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1½ min. og tilsæt salt. Hæld vandet fra tomaterne, rør dem sammen med løgene. Læg pizzadejen på et stykke bagepapir og fordel løgblandingen på bunden. Steg champignonerne i panden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min., eller til de er tørre. Tilsæt salt og peber. Fordel champignonerne på pizzabunden og drys med den stegte bacon og ost. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen til osten er gylden.
Server salaten - enten på eller til svampepizzaen.
Stegetid for bacon
Sæt baconen i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og steg i ca. 15 min.
Bagetid for pizza
Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.
Tip
Du kan også lave din egen pizzadej - se link.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 20 g
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 27 %
Tip
Du kan også lave din egen pizzadej - se link.