Svampesuppe med butterdejslåg

45 min
Svampesuppe med butterdejslåg

Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.

Ingredienser

25 g Smør
3 spsk Finthakket skalotteløg (ca. 50 g)
450 g Champignoner i skiver
200 g Østershatte i strimler
1 liter Grøntsagsbouillon
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
3 spsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 plader Optøet, frossen butterdej (ca. 360 g)
50 g Blåskimmelost

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a ca. 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel osten på lågene og bag retten midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af svampesuppen i en stor skål ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10999 kJ / 2629 kcal

Næringsindhold pr. 100g

475 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 7,9 % 2,2 g
Kulhydrat: 25,4 % 7,1 g
Fedt: 66,7 % 8,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/svampesuppe-med-butterdejslag/