Svampesuppe med chiliskum
45 min

Svampesuppe med chiliskum

En fyldig og cremet suppe med fyld af champignoner, løg og bønner... og med hot chiliskum på toppen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampesuppe med chiliskum

En fyldig og cremet suppe med fyld af champignoner, løg og bønner... og med hot chiliskum på toppen.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl jasminris

Chiliskum

  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 450 g champignoner i skiver
  • 200 g haricots verts i mundrette bidder
  • 2 rødløg i meget tynde både
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • 1 rød chilipeber i ringe

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hold risene varme.

Chiliskum

Pisk fløden til et let skum og vend chilipeber og salt i flødeskummet. Stil chiliskummet tildækket i køleskabet.

Bring imens bouillon og ca. ¾ af champignonerne i kog i en gryde. Kog svampene ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt halvdelen af de kogte ris og blend med en stavblender til suppen har en ensartet konsistens. Kom bønner, rødløg, ca. ½ dl chiliskum, de sidste champignoner og salt i suppen. Kog den, ved svag varme og under omrøring, i yderligere ca. 3 min. Smag til.

Ved serveringen

Server den varme svampesuppe sammen med resten af chiliskummet, ris og ristet rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 29 %
Print