Svenske pepparkakor

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

60+ min

Find kageformene og dit indre barn frem og bag et par plader peberkager.

Ingredienser

ca. 100 stk. mindre figurer

Antal portioner
  • 1½ dl mørk sirup
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 200 g smør
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 spsk stødt kanel
  • ½ spsk stødt nellike
  • ½ spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk natron
  • 625 g hvedemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Hæld sirup, sukker og smør i en gryde. Varm op til det hele er smeltet. Tilsæt fløde og krydderier og rør godt i gryden. Bland natron med lidt af melet og rør det i massen. Tilsæt resten af melet. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile natten over.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Stik kagerne ud med en kageform og læg dem på plader med bagepapir. Bag midt i ovnen. Lad kagerne køle af på pladen.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde: