Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum
•
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.
Ingredienser
Æble- og nøddefyld
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
½ spsk
Honning
|
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
|
150 g
Æbler i mindre stykker, fx gråsten
|
|
|
50 g
Hasselnøddekerner i grove stykker
|
Mynteflødeskum
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
½ dl
Finthakkede mynteblade
|
Soufflé
|
10 g
Smør til formene
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Sukker til formene
|
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
50 g
Hvedemel
|
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
1 dl
Vand
|
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
|
3
Æg
|
Pynt
|
Mynteblade
|
|---|
Sådan gør du
Æble- og nøddefyld
Mynteflødeskum
Soufflé
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1110 kJ / 265 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 21,1 g |
| Kulhydrat: | 15,4 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.