Svinekød i ingefærsauce
60+ min

Svinekød i ingefærsauce

Svinekød i ingefærsauce er en asiatisk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i den velsmagende nakkefilet med asiatiske smagstoner.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekød i ingefærsauce

Svinekød i ingefærsauce er en asiatisk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i den velsmagende nakkefilet med asiatiske smagstoner.

Antal portioner
  • 300 g pak-choi (asiatisk kåltype)
  • 25 g smør
  • 20 skalotteløg i halve
  • 50 g smør
  • 1¼ kg nakkefilet i store tern (ca. 4 x 6 cm)
  • 1 dl vand
  • 3 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 450 g markchampignoner i halve
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce

Nudler

  • 600 g tørrede ægnudler
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 100 g saltede pistacienøddekerner

Pynt

  • fintrevet limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Skær ribberne ud af kålbladene. Skær ribberne i ca. 3 cm lange stykker og den grønne bladdel i tynde strimler. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 7 min. Tag løgene op.

Lad smørret blive gyldent i stegegryden og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag det op og brun resten af kødet. Kom alt kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, ingefær, kanel, honning, salt og peber. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 45 min. Rør af og til. Vend løg og pak-choiribberne i retten sammen med champignoner og Hvid MælkeSauce. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Fjern kanelstangen og smag til.

Nudler

Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min., under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Kom de nykogte nudler i 2 store, varme skåle. Fordel herover svinekød med ingefærsauce, pistacienøddekerner og til sidst de tyndtstrimlede pak-choi-blade.

Tips

I stedet for nudler kan man anvende kogte ris. Server risene i skåle ved siden af. I stedet for pak-choi kan man anvende kinakål.

Drikkevarer

Hvidvin - gewurztraminer fra Alsace.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 41 %
Print