Svinekød i ingefærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Svinekød i ingefærsauce er en asiatisk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i den velsmagende nakkefilet med asiatiske smagstoner.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g pak-choi (asiatisk kåltype)
  • 25 g smør
  • 20 skalotteløg i halve
  • 50 g smør
  • 1¼ kg nakkefilet i store tern (ca. 4 x 6 cm)
  • 1 dl vand
  • 3 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 450 g markchampignoner i halve
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce

Nudler

  • 600 g tørrede ægnudler
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 100 g saltede pistacienøddekerner

Pynt

  • fintrevet limeskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær ribberne ud af kålbladene. Skær ribberne i ca. 3 cm lange stykker og den grønne bladdel i tynde strimler. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 7 min. Tag løgene op.

Lad smørret blive gyldent i stegegryden og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag det op og brun resten af kødet. Kom alt kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, ingefær, kanel, honning, salt og peber. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 45 min. Rør af og til. Vend løg og pak-choiribberne i retten sammen med champignoner og Hvid MælkeSauce. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Fjern kanelstangen og smag til.

Nudler

Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min., under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Kom de nykogte nudler i 2 store, varme skåle. Fordel herover svinekød med ingefærsauce, pistacienøddekerner og til sidst de tyndtstrimlede pak-choi-blade.

Tips

I stedet for nudler kan man anvende kogte ris. Server risene i skåle ved siden af. I stedet for pak-choi kan man anvende kinakål.

Drikkevarer

Hvidvin - gewurztraminer fra Alsace.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 25460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: