Svinekoteletter med ris
1 timer

Svinekoteletter med ris

Sæt stegepanden eller gryden i ovnen og lad retten bage færdig med top af gratineret ost.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekoteletter med ris

Sæt stegepanden eller gryden i ovnen og lad retten bage færdig med top af gratineret ost.

Antal portioner
  • 1 spsk rapsolie
  • 4 svinekoteletter, ca. 2 cm tykke (ca. 600 g)
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • ½ grøn peberfrugt i små tern
  • ½ rød peberfrugt i små tern
  • 1 stilk finthakket bladselleri
  • 2 finthakkede friske jalapenos
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 300 g løse ris, parboiled (ca. 3¾ dl)
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintstrimlet bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Lad olien blive godt varm, i en stegepande, der kan tåle at gå i ovnen eller en jernkasserolle med låg. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Tag dem op og hold dem varme.

Kom alle grøntsagerne op i panden og svits dem i ca. 2 min. - eller til de er gyldne. Tilsæt ris og rør i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, tomater og de øvrige ingredienser. Vend godt rundt og fordel koteletter og sky heri.

Drys med ost og bag retten midt i ovnen - hold øje med at risene ikke tørrer ind under bagning. Tilsæt evt. lidt mere bouillon efter behov.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 39 %
Print