Svinemørbrad i lufttørret skinke med rissalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Et let men også kødfuldt aftensmåltid.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskine

Rissalat

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g løse ris, fx basmatiris (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk citronolie

Dampet spidskål

  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 spidskål i kvarte (ca. 500 g)

Rissalat, fortsat

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær mørbraden i 4 medaljoner og svøb dem ind i de tynde skinkeskiver. Læg medaljonerne i et ovnfast fad og steg dem midt i ovnen. Lad medaljonerne hvile i ca. 15 min.

Rissalat

Bring vand og salt i kog i en gryde. Kom risene i og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg i ca. 12 min. Hæld risene i en salatskål og vend citronolien i.

Dampet spidskål

Bring vand og salt i kog i en gryde og damp spidskålene i ca. 12 min.

Rissalat, fortsat

: Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 2 min. Bland de hakkede abrikoser og osten med de lune ris. Vend mynte og de ristede pinjekerner i lige inden serveringen.

Stegetid

Ca. 18 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Til denne ret vil en hvidvin fungere bedst, og gerne en version på druen viognier. Den fås fra Argentina eller fx Nordrhône i en noget dyrere udgave Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød