Svinemørbrad i lufttørret skinke med rissalat
1 timer

Svinemørbrad i lufttørret skinke med rissalat

Et let men også kødfuldt aftensmåltid.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinemørbrad i lufttørret skinke med rissalat

Et let men også kødfuldt aftensmåltid.

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskine

Rissalat

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g løse ris, fx basmatiris (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk citronolie

Dampet spidskål

  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 spidskål i kvarte

Rissalat, fortsat

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Skær mørbraden i 4 medaljoner og svøb dem ind i de tynde skinkeskiver. Læg medaljonerne i et ovnfast fad og steg dem midt i ovnen. Lad medaljonerne hvile i ca. 15 min.

Rissalat

Bring vand og salt i kog i en gryde. Kom risene i og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg i ca. 12 min. Hæld risene i en salatskål og vend citronolien i.

Dampet spidskål

Bring vand og salt i kog i en gryde og damp spidskålene i ca. 12 min.

Rissalat, fortsat

: Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 2 min. Bland de hakkede abrikoser og osten med de lune ris. Vend mynte og de ristede pinjekerner i lige inden serveringen.

Stegetid

Ca. 18 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Til denne ret vil en hvidvin fungere bedst, og gerne en version på druen viognier. Den fås fra Argentina eller fx Nordrhône i en noget dyrere udgave Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød