Svineskanke med øl-sennep

Svineskanke med øl-sennep

60+ min
Rustik svineskank fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 4½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sennep dagen før
  • Kom sennepskornene i en hurtighakker og hak dem til pulver - det meste skal være knust, men der må gerne være lidt hele korn imellem. Bring fløde og hvidtøl i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Hæld blandingen over sennepspulveret, tilsæt eddike, honning og salt og rør senneppen godt sammen. Kom senneppen i et glas med låg og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn. Senneppen kan røres op med lidt hvidtøl eller vand, hvis den er for tyk.
Griseskanke
  • Rør smørret godt sammen med timian, sennepskorn og salt. Skær et snit i hver skank - på langs og ind til benet - og åbn dem. Rids sværen i tern. Fordel kryddersmørret på kødsiden, luk skankene og hold dem sammen med bomuldssnor. Gnid sværen med salt. Stil griseskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt -bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange. En skank rækker til 2-3 personer.
Tip

Senneppen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

37689 kJ / 9008 kcal

Næringsindhold pr. 100g

574 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 49,7 % 16,8 g
Kulhydrat: 11,1 % 3,8 g
Fedt: 39,1 % 6,1 g
Alkohol: 0,1 %
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Sennep med hvidtøl
Gule sennepskorn (ca. 1 dl)
75 g
Piskefløde
1¼ dl
Hvidtøl
1¼ dl
Æbleeddike
½ spsk
Honning
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Griseskanke
Blødt smør
50 g
Finthakket frisk timian
2 spsk
Gule sennepskorn
1 spsk
Groft salt
1 spsk
Store eller 4 små griseskanke med svær (ca. 6 kg)
3
Groft salt
1 spsk
Vand
½ liter
Tilbehør - salat af
Fintsnittet hvidkål
400 g
Æbler i mindre stykker og hertil
200 g
Groft rugbrød
360 g
Syltede agurker
150 g