Svineskanke med øl-sennep

1 time 5 min
Svineskanke med øl-sennep

Rustik svineskank fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.

Ingredienser

Sennep med hvidtøl

75 g Gule sennepsfrø
1¼ dl Piskefløde
1¼ dl Hvidtøl
½ spsk Æbleeddike
1½ spsk Honning
½ tsk Groft salt

Griseskanke

50 g Blødt smør
2 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Guler sennepsfrø
1 spsk Groft salt
3 Store eller 4 små griseskanke med svær (ca. 6 kg)
1 spsk Groft salt
½ liter Vand

Tilbehør - salat af

400 g Fintsnittet hvidkål
200 g Æbler i mindre stykker og hertil
360 g Groft rugbrød
150 g Syltede agurker

Sådan gør du

Sennep dagen før

  • Kom sennepskornene i en hurtighakker og hak dem til pulver - det meste skal være knust, men der må gerne være lidt hele korn imellem. Bring fløde og hvidtøl i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Hæld blandingen over sennepspulveret, tilsæt eddike, honning og salt og rør senneppen godt sammen. Kom senneppen i et glas med låg og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn. Senneppen kan røres op med lidt hvidtøl eller vand, hvis den er for tyk.

Griseskanke

  • Rør smørret godt sammen med timian, sennepskorn og salt. Skær et snit i hver skank - på langs og ind til benet - og åbn dem. Rids sværen i tern. Fordel kryddersmørret på kødsiden, luk skankene og hold dem sammen med bomuldssnor. Gnid sværen med salt. Stil griseskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen i ca. 4½ time ved 175° - traditionel ovn. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt -bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange. En skank rækker til 2-3 personer.

Senneppen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

37852 kJ / 9047 kcal

Næringsindhold pr. 100g

576 kJ / 138 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 49,3 % 16,7 g
Kulhydrat: 11,3 % 3,8 g
Fedt: 39,3 % 6,1 g
Alkohol: 0,1 %
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/svineskanke-med-ol-sennep/