Syltede tomater

15 min
Syltede tomater

Det er nemt og hurtigt at gemme sommerens høst af grøntsager ved at sylte dem. Lav fx dine egne syltede tomater - og nyd dem hele året rundt.

Ingredienser

Syltede tomater

½ dl Eddike
1 dl Sukker
1½ dl Vand
⅛ tsk Hel spidskommen
12 Afskallede perleløg
12 Cherrytomater

Sådan gør du

Syltede tomater og perleløg

  • Kom eddike, sukker, vand og spidskommen i en gryde. Kog lagen op og tilsæt perleløg og lad dem koge med i 10 min. ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og lad lagen køle let af.
  • Overhæl tomaterne med kogende vand og tag dem op efter ca. 30 sek. Pil skindet af tomaterne.
  • Hæld lagen i et sylteglas og tilsæt tomaterne.
  • Opbevar de syltede tomater tildækket på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

433 kJ / 103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

125 kJ / 30 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11 % 0,8 g
Kulhydrat: 85,6 % 6,3 g
Fedt: 3,4 % 0,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-tomater/