Tangsuppe med ostebrød
30 min
•
En dejlig simpel krydret suppe med både dyr og planter fra havet - og så er den hurtig at lave!
Ingredienser
|
¾ dl
Letknust tørret tang, fx wakame
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
1 liter
Fiskebouillon
|
|
|---|---|
|
½ spsk
Finthakket mild rød chilipeber
|
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
250 g
Pillede rå tigerrejer
|
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|---|---|
|
8 skiver
Flutes
|
Sådan gør du
Tangsuppe
Ostebrød
Bagetid
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for tørret tang kan du bruge 25 g frisk tang, fx wakame. Læg den i blød i koldt vand i ca. 10 min. - Skyl tangen, og knug den fri for væde. Skær tangen ud i mundrette stykker, og anvend den i suppen som den tørrede tang.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
215 kJ / 51 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 1,8 g |
| Kulhydrat: | 4,7 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt en ingefær med ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.