Tangsuppe med ostebrød

30 min
Tangsuppe med ostebrød

En dejlig simpel krydret suppe med både dyr og planter fra havet - og så er den hurtig at lave!

Ingredienser

¾ dl Letknust tørret tang, fx wakame
½ liter Vand
1 liter Fiskebouillon
½ spsk Finthakket mild rød chilipeber
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
250 g Pillede rå tigerrejer
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
8 skiver Flutes

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 6 min. ved 225°.

Tangsuppe

  • Læg tang i blød i koldt vand i ca. 10 min. Knug den fri for væde og skær tangen ud i mundrette stykker.
  • Bring bouillon, chili og ingefær i kog i en gryde. Kom de rå rejer i suppen og bring den i kog. Tilsæt tang, forårsløg, salt og peber, og lad suppen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 1 min. Smag til.

Ostebrød

  • Fordel osten på brødskiverne, og bag dem midt i ovnen til osten er gylden. Server ostebrødene til suppen.

I stedet for tørret tang kan du bruge 25 g frisk tang, fx wakame. Læg den i blød i koldt vand i ca. 10 min. - Skyl tangen, og knug den fri for væde. Skær tangen ud i mundrette stykker, og anvend den i suppen som den tørrede tang.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4657 kJ / 1113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

216 kJ / 52 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 31,5 % 4 g
Kulhydrat: 36,9 % 4,7 g
Fedt: 31,6 % 1,8 g
Relateret video Sådan skræller du nemt en ingefær med ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tangsuppe-med-ostebrod/