Tapas-skeer

45 min
Arbejdstid: 45 min
Tapas-skeer

Delikat og smukt at se på. Små tapas-bidder på skeer, lige til at spise i en mundfuld ad gangen.

Ingredienser

Stenbiderrogn

100 g Renset stenbiderrogn
1½ dl Creme fraiche 38%
4 spsk Finhakket rødløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
4 spsk Fintklippet purløg
4 spsk Hakkede, saltede cashewnødder

Tun

1 dåse Tun i vand
1 dl Creme fraiche 38%
75 g Finthakkede syltede agurker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Klippet karse i buketter

Vagtelæg

6 Smilende vagtelæg (kogetid 2-3 min.)
Groftkværnet peber

Tilbehør

100 g Meget tynde skiver ristet rugbrød
100 g Meget tynde skiver ristet lyst brød

Sådan gør du

Stenbiderrogn

  • Bland ca. ⅔ af stenbiderrognen med creme fraiche, løg, citronsaft og salt. Smag til.
  • Fordel rognblandingen på 12 spiseskeer - det er nemmest at komme blandingen i en sprøjtepose.
  • Pynt med resten af rognen, purløg og hakkede nødder. Læg skeerne spredt på et stort fad.

Tun

  • Hæld vandet fra tunen og findel den med en gaffel.
  • Vend tunen sammen med creme fraiche, agurker, citronskal, salt og peber. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Fordel tuncremen på 12 spiseskeer, pynt med karse og læg dem på fadet.

Vagtelæg

  • Pil æggene og del dem i halve.
  • Kom æggene på teskeer, drys med peber og læg dem på fadet.

Skeerne kan stå klar i køleskabet et par timer. Tag dem ud en halv times tid før de skal spises. Du kan erstatte stenbiderrogn med andre rogntyper.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8539 kJ / 2041 kcal

Næringsindhold pr. 100g

874 kJ / 209 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,1 % 9,3 g
Kulhydrat: 25,4 % 13,1 g
Fedt: 56,5 % 13,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tapas-skeer/