Tærte med forårsløg

1 time 45 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Tærte med forårsløg

En lækker tærte med ost og forårsløg, som smager dejligt. Server tærten til frokost med sprød salat.

Ingredienser

Dej

100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1½ spsk Vand

Fyld

1 Æg
1 dl Mælk
¾ tsk Groft salt (ca. 100)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Tørret oregano
1½ liter Hovedsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
¾ liter Icebergsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
100 g Lufttørret skinke

Pynt

Top af forårsløg

Sådan gør du

Dej

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) - lad den gå halvt op ad formens side.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Fyld

  • Pisk æg, mælk og salt sammen.
  • Vend forårsløg, ost og oregano i æggeblandingen.
  • Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Server tærten varm eller lun sammen med salat og lufttørret skinke.

Du kan servere tærten som forret til 6 personer - anret tærten på portionstallerkener sammen med spegeskinke og ½ portion salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9029 kJ / 2158 kcal

Næringsindhold pr. 100g

857 kJ / 205 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 28 % 14,1 g
Fedt: 55,6 % 12,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tarte-med-forarslog/