Tarteletskaller

Tarteletskaller

60+ min
Bag dine egne knasende sprøde tarteletskaller og brug dem enten til forret eller en sød dessert. Det er ikke så svært som man skulle tro at bage sine egne tarteletskaller, og resultatet er så meget mere velsmagende end de færdigkøbte. Prøv at kaste dig ud i projektet, næste gang du har lyst til tarteletter.
https://www.arla.dk/opskrifter/tarteletskaller/

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tarteletskaller
  • Bland hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml hurtigt dejen med ægget og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm) på et meldrysset bord, og udstik 8 cirkler (a ca. 15 cm i diameter). Saml evt. dejen og rul den af flere omgange.
  • Form hver cirkel til en tarteletskal ved at lægge den over bunden af en lille ovnfast skål - fx en ramakinerskål (ca. 7½ cm i diameter) og tryk den forsigtigt fast. Prik huller i bunden af dejen med en gaffel.
  • Stil skålene, stadig med bunden opad, på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.
  • Tag skallerne forsigtigt af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Hvis du ønsker en sød tarteletskal til fx dessert kan du tilsætte 1 spsk sukker og kun et nip salt i stedet for ½ tsk.

Skallerne er skrøbelige, så bag evt en dobbeltportion hvis du skal bruge 8.

Skallerne kan holde sig 3-4 dage i lukket emballage.

Energiindhold for hele retten:

20907 kJ / 4997 kcal

Næringsindhold pr. 100g

587 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 13,1 % 4,5 g
Kulhydrat: 29,7 % 10,2 g
Fedt: 57,2 % 9,1 g
Mere inspiration

Klassiske tarteletter til hverdag og fest.

Ingredienser

Tarteletskaller
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
½ tsk Groft salt
150 g Smør
1 Sammenpisket æg
Indkluderet i opskriften