Tatar med spicy oksefilet og syltede løg

Tatar med spicy oksefilet og syltede løg

60+ min
Lækker lille salat-haps med tartar af oksefilet, sojacreme og syltede løg.
https://www.arla.dk/opskrifter/tatar-med-spicy-oksefilet-og-syltede-log/

Sådan gør du

Syltede løg
  • Kog vand, sukker og eddike i ca. 2 min eller til sukkeret er opløst. Hæld lagen over løgringene og lad dem stå min. 1 time.
  • Skær oksefileten i helt små tern og vend dem godt sammen med olie, chilisauce og salt.
Sojacreme
  • Rør cremefraiche og soja sammen. Smag til.
  • Skær bunden af hjertesalaten. Skyl og tør bladene godt. Anret 12 blade på et fad og fordel tataren herpå. Fordel lidt af sojacremen og nogle syltede løgringe på hvert blad. Pynt med koriander og server resten af cremen og de syltede løg ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

7960 kJ / 1902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

863 kJ / 206 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 16,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 37,5 % 19 g
Fedt: 46,1 % 10,8 g

Ingredienser

Syltede løg
1½ dl Vand
1 dl Sukker (ca. 85 g)
½ dl Ufarvet lagereddike
1 Salatløg i tynde ringe (ca. 75 g)
250 g Optøet oksefilet
1 spsk Olivenolie
1 tsk Stærk chilisauce, fx sriracha
¾ tsk Groft salt
Sojacreme
1 dl Creme fraiche 38%
2 tsk Sojasauce
1 Hjertesalat
Pynt
Frisk koriander