Tempura

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Tempura er en japansk tilberedningsmetode, hvor man dypper fx grøntsager og fisk i en dej og dybsteger dem i olie. En lækker sprød snack!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

ca. 3 dl dej, rækker til ca. 25 stykker grønt

Antal portioner

  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 50 g majsstivelse (ca. 1 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 1 dl øl eller vand
  • 1 æg
  • ½ liter fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
  • 400 g blandede grøntsager, fx blomkål i buketter, løgringe, squash i skiver, grønne asparges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bland mel, majsstivelse, bagepulver og salt i en skål.
  2. Rør halvdelen af væsken i og pisk dejen glat.
  3. Tilsæt resten af væsken og ægget og pisk dejen luftig.
  4. Varm olien til 180° i en lille gryde.
  5. Dyp grøntsagerne i dejen og steg dem i olien ca. 3 min. - eller til de har en fin gylden farve. Vend grøntsagerne undervejs.
  6. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med flagesalt og server straks!

Tip

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind, fx en tandstik, i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis grøntsagerne bliver stegt meget hurtigt eller olien begynder at ryge, er den for varm - og gryden skal trækkes væk fra varmen!

Print

Kilde:

Andre gode forslag