Tempura
30 min
•
&format=webp)
Tempura er en japansk tilberedningsmetode, hvor man dypper fx grøntsager og fisk i en dej og dybsteger dem i olie. En lækker sprød snack!
Ingredienser
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
50 g
Majsstivelse (ca. 1 dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
1 dl
Øl eller vand
|
|
1
Æg
|
½ liter
Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
|
|
---|---|
400 g
Blandede grøntsager, fx blomkål i buketter, løgringe, squash i skiver, grønne asparges
|
Sådan gør du
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind, fx en tandstik, i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis grøntsagerne bliver stegt meget hurtigt eller olien begynder at ryge, er den for varm - og gryden skal trækkes væk fra varmen!
