Tempurastegte grøntsager med sojadip
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Sprøde grøntsager i tempuradej - sprødt, varmt og delikat! En lækker forret eller snack der aldrig slår fejl. Her serveret med en skøn sojadip.
Ingredienser
Tempuradej
|
1
Æg
|
|
|---|---|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
1½ dl
Pilsnerøl
|
|
|
25 g
Smeltet og afkølet smør
|
Sojadip
|
1 dl
Japansk sojasauce
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Flydende honning
|
|
|
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
150 g
Fintsnittet spidskål
|
|
|---|---|
|
1 dl
Grofthakket frisk koriander
|
|
1 liter
Rapsolie
|
|---|
|
400 g
Blandede grøntsager i mundrette stykker, fx blomkål, sød kartoffel, grønne bønner, græskar eller champignon
|
|---|
|
1 dl
Frisk koriander
|
|
|---|---|
|
1
Rød chilipeber i ringe
|
|
|
1
Limefrugt i både
|
|
|
1 dl
Sød chilisauce
|
Sådan gør du
Tempuradej
Sojadip
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Alt kan gøres klar på forhånd, men du er nødt til at stege, mens gæsterne sidder og venter og hygger sig. Sådan er det med friturestegte lækkerier: de skal komme lige fra olien for at være sprøde og varme.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1050 kJ / 251 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 20,8 g |
| Kulhydrat: | 13,3 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.