Toast med flødeost, bacon og svampe

15 min
Toast med flødeost, bacon og svampe

Ristet brød med flødeost og ristede svampe. Et virkeligt dejligt stykke mad!

Ingredienser

50 g Bacontern
1 Lille finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
25 g Smør
2 skiver Surdejsbrød
200 g Rensede svampe, fx markchampignon og kantareller i mindre stykker
100 g Flødeost
1 spsk Fintklippet purløg

Sådan gør du

  • Kom baconternene i en kold pande og steg dem ca. 2 min. ved kraftig varme.
  • Skru ned til jævn varme, tilsæt løg og steg til baconen er gylden og sprød. Lad bacon-blandingen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Kom halvdelen af smørret i panden og steg brødskiverne ca. 1 min. på hver side ved jævn varme. Tag dem af varmen.
  • Kom resten af smørret i panden og steg svampene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend bacon-blandingen i svampene.
  • Smør brødene med flødeost og fordel svampe-baconblandingen herpå.
  • Drys med purløg og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3998 kJ / 956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

779 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 11 % 5 g
Kulhydrat: 29,8 % 13,6 g
Fedt: 59,2 % 12,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/toast-med-flodeost-bacon-og-svampe/