Tomatpizza

25 min
Arbejdstid: 10 min
Tomatpizza

Dejlig enkel tomatpizza med tomat både i bunden og på toppen. Pizzaen kan blive ekstraordinær flot, hvis du laver den, når tomaterne er i sæson og du kan få forskellige former og farver.

Ingredienser

1 Pizzadej (ca. 275 g)
1 dl Creme fraiche
1 spsk Tomatpuré
1 Knust fed hvidløg
75 g Mozzarellaost i tern
200 g Tomater, gerne forskellige
1 spsk Lille rødløg
1 håndfuld Rucolasalat
1 tsk Jomfruolivenolie
Flagesalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200° - varmluft med 1 bageplade i ovnen.
  • Form en pizzabund med hænderne (ca. 25 cm i diameter) og læg den på et stykke bagepapir.
  • Rør creme fraiche sammen med tomatpuré og hvidløg - og smør blandingen på pizzabunden. Drys med mozzarellaost.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen 15-20 min.
  • Skær imens tomater og rødløg i tynde skiver og vend dem sammen med rucola og olie.
  • Kom blandingen på den bagte pizzabund, drys med salt og peber - og server straks.

Har du en pizzasten, kan du med fordel bage pizzaen på den midt i ovnen 8-10 min. ved 275° - varmluft. En pizzasten skal opvarmes i ovnen 45-60 min. for at blive varm nok.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4780 kJ / 1142 kcal

Næringsindhold pr. 100g

703 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,3 % 6,3 g
Kulhydrat: 49,3 % 20,4 g
Fedt: 35,4 % 6,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tomatpizza/