Tomatsalat med oliven og ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Tomatsalat med oliven og ost er en græsk inpireret opskrift med krydderurte marineret salatost. Salaten sender tankerne mod grækenland med oliven, ost og saftige tomater.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 3½ dl olivenolie
  • 1 dl purløg i ½ cm stykker
  • 1 dl kviste af kruspersille
  • 1 tsk tørret timian
  • 20 sorte peberkorn
  • 1 rødløg i skiver

Salat

  • 4 tomater i både
  • 10 sorte oliven
  • 1 rødløg i tynde skiver

Tilbehør:

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld osten til afdrypning i en sigte.

Marinade

Bland olien med de øvrige ingredienser og vend marinaden sammen med osten. Lad det trække tildækket og koldt i ca. 5 døgn.

Salat

Anret tomatbåde, oliven og rødløg i et fad. Tag osten op af marinaden og fordel den over salaten.

Tip

Salaten kan også serveres som tilbehør til fx grillstegte lammekoteletter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag