Tomatsalat med oliven og ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Tomatsalat med oliven og ost er en græsk inpireret opskrift med krydderurte marineret salatost. Salaten sender tankerne mod grækenland med oliven, ost og saftige tomater.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 3½ dl olivenolie
  • 1 dl purløg i ½ cm stykker
  • 1 dl kviste af kruspersille
  • 1 tsk tørret timian
  • 20 sorte peberkorn
  • 1 rødløg i skiver

Salat

  • 4 tomater i både
  • 10 sorte oliven
  • 1 rødløg i tynde skiver

Tilbehør:

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld osten til afdrypning i en sigte.

Marinade

Bland olien med de øvrige ingredienser og vend marinaden sammen med osten. Lad det trække tildækket og koldt i ca. 5 døgn.

Salat

Anret tomatbåde, oliven og rødløg i et fad. Tag osten op af marinaden og fordel den over salaten.

Tip

Salaten kan også serveres som tilbehør til fx grillstegte lammekoteletter.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: