Tomatsalat med oliven og ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Tomatsalat med oliven og ost er en græsk inpireret opskrift med krydderurte marineret salatost. Salaten sender tankerne mod grækenland med oliven, ost og saftige tomater.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 3½ dl olivenolie
  • 1 dl purløg i ½ cm stykker
  • 1 dl kviste af kruspersille
  • 1 tsk tørret timian
  • 20 sorte peberkorn
  • 1 rødløg i skiver

Salat

  • 4 tomater i både
  • 10 sorte oliven
  • 1 rødløg i tynde skiver

Tilbehør:

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær osten i (1 cm x 1 cm) tern. Læg dem i en skål.

Marinade

Bland olien med de øvrige ingredienser og hæld marinaden over osten. Lad det trække tildækket og koldt i ca. 5 døgn.

Salat

Anret tomatbåde, oliven og rødløg i et fad. Tag osten op af marinaden og fordel den over salaten.

Tips

Apetina i tern kan også bruges.

Salaten kan også serveres som tilbehør til fx grillstegte lammekoteletter.

Du kan fx bage dette lækre oreganobrød - se link.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 47 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: