Tomatsalat med oliven og ost
60+ min

Tomatsalat med oliven og ost

Tomatsalat med oliven og ost er en græsk inpireret opskrift med krydderurte marineret salatost. Salaten sender tankerne mod grækenland med oliven, ost og saftige tomater.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatsalat med oliven og ost

Tomatsalat med oliven og ost er en græsk inpireret opskrift med krydderurte marineret salatost. Salaten sender tankerne mod grækenland med oliven, ost og saftige tomater.

Antal portioner

Marinade

  • 3½ dl olivenolie
  • 1 dl purløg i ½ cm stykker
  • 1 dl kviste af kruspersille
  • 1 tsk tørret timian
  • 20 sorte peberkorn
  • 1 rødløg i skiver

Salat

  • 4 tomater i både
  • 10 sorte oliven
  • 1 rødløg i tynde skiver

Tilbehør:

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skær osten i (1 cm x 1 cm) tern. Læg dem i en skål.

Marinade

Bland olien med de øvrige ingredienser og hæld marinaden over osten. Lad det trække tildækket og koldt i ca. 5 døgn.

Salat

Anret tomatbåde, oliven og rødløg i et fad. Tag osten op af marinaden og fordel den over salaten.

Tips

Apetina i tern kan også bruges.

Salaten kan også serveres som tilbehør til fx grillstegte lammekoteletter.

Du kan fx bage dette lækre oreganobrød - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 47 %
Print