Grøn salade nicoise

Grøn salade nicoise

30 min
Salade nicoise har det hele, også i denne vegetariske version. De saftige, sprøde grøntsager, de cremede æg og styrken fra sennepsdressingen og de sorte oliven.

Sådan gør du

Dijondressing
  • Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen.
  • Smag dressingen til.
Salat
  • Vend de kogte linser med olie, soltørrede tomater og kapers.
  • Anret i et stort fad: salatblade, linser, bønner, tomater, løg og oliven.
  • Del æggene i halve og fordel dem på toppen.
  • Drys med citronskal og kom lidt dressing på salaten. Server resten af dressingen ved siden af sammen med lunt flute.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8360 kJ / 1998 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 19,5 % 5 g
Kulhydrat: 44,9 % 11,4 g
Fedt: 35,6 % 4,2 g

Ingredienser

Dijondressing
2½ dl
Dijonsennep
1 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Små hakkede fed hvidløg
2
Groft salt
¾ tsk
Salat
Kogte tørrede belugalinser (af ca. 200 g rå)
400 g
Olivenolie
1 tsk
Finthakkede bløde, soltørrede tomater i tynde strimler
50 g
Kapers
75 g
Hjertesalat (ca. 100 g)
bladene af 1
Dampede haricots verts
200 g
Cherrytomater i halve
250 g
Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
1
Sorte oliven
75 g
Smilende æg
4
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Tilbehør
Lunt italiensk flute
200 g