Grøn salade nicoise

Grøn salade nicoise

30 min
Salade nicoise har det hele, også i denne vegetariske version. De saftige, sprøde grøntsager, de cremede æg og styrken fra sennepsdressingen og de sorte oliven.

Sådan gør du

Dijondressing
  • Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen.
  • Smag dressingen til.
Salat
  • Vend de kogte linser med olie, soltørrede tomater og kapers.
  • Anret i et stort fad: salatblade, linser, bønner, tomater, løg og oliven.
  • Del æggene i halve og fordel dem på toppen.
  • Drys med citronskal og kom lidt dressing på salaten. Server resten af dressingen ved siden af sammen med lunt flute.
Energiindhold for hele retten:

9800 kJ / 2342 kcal

Næringsindhold pr. 100g

508 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 22,4 % 6,7 g
Kulhydrat: 47 % 14 g
Fedt: 30,6 % 4,2 g

Ingredienser

Dijondressing
2½ dl Fraiche
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 Små hakkede fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
Salat
400 g Kogte tørrede belugalinser (af ca. 200 g rå)
1 tsk Olivenolie
50 g Finthakkede bløde, soltørrede tomater i tynde strimler
75 g Kapers
bladene af 1 Hjertesalat (ca. 100 g)
200 g Dampede haricots verts
250 g Cherrytomater i halve
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
75 g Sorte oliven
4 Smilende æg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
200 g Lunt italiensk flute