Tomatsauce

15 min
Tomatsauce

Dejlig nem tomatsauce med cremefraiche. Server den til fx stegt kød, retter med ris eller pasta.

Ingredienser

4½ dl Grøntsagsbouillon
4 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Tørret oregano
1 Stort knust fed hvidløg
1 tsk Sukker
½ dl Creme fraiche
1½ spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bring bouillon, tomatpuré, oregano, sukker og hvidløg i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Rør cremefraiche og hvedemel sammen til en jævning, og hæld den i bouillonen, stadig under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag tomatsaucen til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

930 kJ / 222 kcal

Næringsindhold pr. 100g

158 kJ / 38 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 13,7 % 1,3 g
Kulhydrat: 50,5 % 4,7 g
Fedt: 35,8 % 1,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsauce/