Tomatsauce med 3 slags tomat
30 min
•
Uhmm....pasta med tomatsauce, en klassiker, der falder i god jord hos både børn og voksne. Vi har lavet tomatsaucen med 3 slags tomat - det giver både bredde og dybde i smagen.
Ingredienser
Tomatsauce
|
1 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
2
Små fed hvidløg i skiver
|
|
|
400 g
Modne tomater i små tern
|
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1 bundt
Forårsløg i ringe (ca. 100 g)
|
Pasta
|
400 g
Tørret pasta, fx bucatini eller spaghetti
|
|
|---|---|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
2 dl
Strimlede basilikumblade
|
|
|
75 g
Sorte oliven
|
Pynt
|
Frisk basilikum
|
|
|---|---|
|
Top af forårsløg
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Pasta
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De 3 slags tomat giver forskellige smagsnuancer. I sæsonen, hvor du kan få friske, søde solmodne tomater giver de friske noget særligt. Uden for sæsonen, kan du bruge 2 dåser flåede tomater.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
644 kJ / 154 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 5,1 g |
| Kulhydrat: | 20,6 g |