Frisk tomatsauce
45 min

Frisk tomatsauce

En frisk og cremet tomatsauce med masser af smag.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frisk tomatsauce

En frisk og cremet tomatsauce med masser af smag.

Antal portioner
  • ¾ kg solmodne tomater
  • 25 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ¼ tsk groftkværnet peber
  • 1 tsk honning
  • ¼ liter grofthakkede friske basilikumblade
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%

Hertil

Fremgangsmåde:

Skær tomaterne i mindre stykker. Lad smørret smelte ved kraftig varme, i en sauterpande, men uden at brune. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt tomater, vand, bouillon, peber og honning. Lad saucen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt basilikum og salt. Rør til sidst fløden i og server straks med friskkogt pasta og revet ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %
Print