Tomatsauce med 3 slags tomat

Tomatsauce med 3 slags tomat

30 min
Uhmm....pasta med tomatsauce, en klassiker, der falder i god jord hos både børn og voksne. Vi har lavet tomatsaucen med 3 slags tomat - det giver både bredde og dybde i smagen.

Sådan gør du

Tomatsauce
  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Skru ned til jævn varme og svits tomatpuré og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt friske og flåede tomater og salt og kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Vend forårsløgene i og kog i yderligere ca. 5 min. uden låg.
Pasta
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og vend den godt sammen med tomatsauce, halvdelen af osten og basilikum.
  • Kom pastaen i et lunt fad og pynt med oliven, basilikum og forårsløg. Server resten af osten til som drys.
Velbekomme!
Tip

De 3 slags tomat giver forskellige smagsnuancer. I sæsonen, hvor du kan få friske, søde solmodne tomater giver de friske noget særligt. Uden for sæsonen, kan du bruge 2 dåser flåede tomater.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10746 kJ / 2568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

497 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,7 % 4,9 g
Kulhydrat: 52,4 % 15,3 g
Fedt: 30,9 % 4,2 g

Ingredienser

Tomatsauce
Jomfruolivenolie
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
2 spsk
Små fed hvidløg i skiver
2
Modne tomater i små tern
400 g
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Groft salt
1 tsk
Forårsløg i ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Pasta
Tørret pasta, fx bucatini eller spaghetti
400 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Strimlede frisk basilikum
2 dl
Sorte oliven
75 g
Pynt
Friske basilikum
Top af forårsløg