Tomatsauce med 3 slags tomat

Tomatsauce med 3 slags tomat

30 min
Uhmm....pasta med tomatsauce, en klassiker, der falder i god jord hos både børn og voksne. Vi har lavet tomatsaucen med 3 slags tomat - det giver både bredde og dybde i smagen.

Sådan gør du

Tomatsauce
  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Skru ned til jævn varme og svits tomatpuré og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt friske og flåede tomater og salt og kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Vend forårsløgene i og kog i yderligere ca. 5 min. uden låg.
Pasta
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og vend den godt sammen med tomatsauce, halvdelen af osten og basilikum.
  • Kom pastaen i et lunt fad og pynt med oliven, basilikum og forårsløg. Server resten af osten til som drys.

De 3 slags tomat giver forskellige smagsnuancer. I sæsonen, hvor du kan få friske, søde solmodne tomater giver de friske noget særligt. Uden for sæsonen, kan du bruge 2 dåser flåede tomater.

Energiindhold for hele retten:

10746 kJ / 2568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

497 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,7 % 4,9 g
Kulhydrat: 52,4 % 15,3 g
Fedt: 30,9 % 4,2 g

Ingredienser

Tomatsauce
1 spsk Jomfruolivenolie
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 Små fed hvidløg i skiver
400 g Modne tomater i små tern
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
1 bundt Forårsløg i ringe (ca. 100 g)
Pasta
400 g Tørret pasta, fx bucatini eller spaghetti
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 dl Strimlede basilikumblade
75 g Sorte oliven
Pynt
Frisk basilikum
Top af forårsløg