Tomatsauce

Tomatsauce

15 min
Dejlig nem tomatsauce med cremefraiche. Server den til fx stegt kød, retter med ris eller pasta.

Sådan gør du

  • Bring bouillon, tomatpuré, oregano, sukker og hvidløg i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Rør cremefraiche og hvedemel sammen til en jævning, og hæld den i bouillonen, stadig under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag tomatsaucen til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

931 kJ / 223 kcal

Næringsindhold pr. 100g

158 kJ / 38 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 13,7 % 1,3 g
Kulhydrat: 50,4 % 4,7 g
Fedt: 35,9 % 1,5 g

Ingredienser

Grøntsagsbouillon
4½ dl
Koncentreret tomatpuré
4 spsk
Tørret oregano
1 tsk
Stort knust fed hvidløg
1
Sukker
1 tsk
Creme fraiche
½ dl
Hvedemel
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber