Tomatsuppe med fraiche

Tomatsuppe med fraiche

30 min
Enkel, nærende og smagfuld tomatsuppe med kold fraiche.
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsuppe-med-fraiche/

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde. Svits løg, gulerod og hvidløg ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - eller til gulerødderne er møre. Blend suppen ved hurtigste hastighed til suppen er glat. Bring atter suppen i kog. Smag til og server med fraiche og brød.
Energiindhold for hele retten:

3287 kJ / 786 kcal

Næringsindhold pr. 100g

201 kJ / 48 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,9 % 2 g
Kulhydrat: 57,9 % 6,8 g
Fedt: 25,2 % 1,4 g

Ingredienser

½ spsk Olivenolie
2 Løg i grove stykker (ca. 150 g)
1 Gulerod i mindre stykker (ca. 75 g)
2 Små grofthakkede fed hvidløg
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
3 dl Hønsebouillon
1 spsk Æbleeddike
1½ tsk Groft salt
1 tsk Mild paprika
Friskkværnet peber
Pynt
Frisk timian
Tilbehør
1½ dl Fraiche
125 g Groft brød