Tortilla med grove grøntsager
45 min

Tortilla med grove grøntsager

Den spanske tortilla er en herlig æggekage med fyld, fx kartofler. Vi har valgt at prøve med rodfrugter.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tortilla med grove grøntsager

Den spanske tortilla er en herlig æggekage med fyld, fx kartofler. Vi har valgt at prøve med rodfrugter.

Antal portioner
  • 1 tsk rapsolie
  • 4 persillerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
  • 4 gulerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
  • 5 rødløg i grove stykker (ca. 350 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 4 æg
  • 1½ dl mælk
  • 1½ tsk majsstivelse, fx maizena
  • 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • ½ tsk groft salt

Tomatsalsa

  • 250 g cherrytomater i små tern
  • 1 meget finthakket rødløg
  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ dl grofthakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Lad olien blive varm i en stor pande (ca. 21 cm i diameter). Steg persillerødder, gulerødder og løg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. og derefter ca. 2 min. ved jævn varme. Tilsæt salt. Pisk æg, mælk, majsstivelse, ost og salt sammen. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne og vend forsigtigt rundt. Bag tortillaen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Tomatsalsa

Vend imens alle ingredienserne sammen og stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Server tortillaen i panden sammen med tomatsalsa og rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print