Tortillas med bønnesalat og flanksteak

Tortillas med bønnesalat og flanksteak

30 min
Inviter varmen indenfor med disse farverige og smagfulde tortillas. Det møre, grillede kød og den friske bønnesalat giver et vildt godt sammenspil og passer genialt ned i en tortilla. Hvis du bruger mindre tortilla pandekager kan du servere dem som tacos - du kan også variere dit fyld, som du vil. Opskriften er enkel og hurtig at tilberede og vil helt sikkert glæde både venner og familie.

Sådan gør du

Grillet flanksteak
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og grill kødet i ca. 12 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.
  • Lad kødet hvile og skær i tynde skiver lige inden serveringen.
Bønnesalat
  • Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Vend forsigtigt de afdryppede bønner sammen med avocado, tomater, peberfrugt, hjertesalat, koriander og salt.
Krydret yoghurt
  • Rør yoghurt, chilisauce og salt sammen. Smag til.
Ved serveringen
  • Lun de 8 tortillas efter anvisningen på emballagen.
  • Kom bønnesalat og kød i de lune tortillas - fold dem evt.
  • Server med krydret yoghurt og limebåde.
Mere inspiration

Bag dine egne tortillas - de er toppen af poppen!

Velbekomme!
Tilberedningstip

Du kan også varme dine tortillas på panden - ca. ½ minut på hver side på en god varm pande. Det giver også et godt resultat.

Variation

Du kan skifte yoghurt ud med kvark, cremefraiche eller skyr.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12655 kJ / 3025 kcal

Næringsindhold pr. 100g

635 kJ / 152 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 24,2 % 9 g
Kulhydrat: 44,1 % 16,4 g
Fedt: 31,7 % 5,4 g
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Grillet flanksteak
Flanksteak (ca. 400 g)
1
Rapsolie
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Bønnesalat
Kidneybønner (ca. 420 g)
1 dåse
Avocado i små tern (ca. ca. 75 g)
½
Tomater i små tern
200 g
Rød peberfrugt i små tern (ca. ca. 150 g)
1
Fintstrimlet hjertesalat
¾ liter
Grofthakket frisk koriander
3 spsk
Groft salt
¾ tsk
Krydret yoghurt
2½ dl
Sød chilisauce
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
8
Limefrugter i både